hétfő - 2023. szeptember 25.
19 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Befeküdt a Honda alá kilopni a katalizátort, majdnem meghalt

2020. február 28. | 14:04

A tolvaj először azt mondta, hogy beesett a mélyen ültetett kocsi alá.

Szerda éjjel különös zajra és éktelen ordibálásra ébredt Budapesten egy fiatalember. Mint kiderült, a Hondája alá beszorult egy ember, aki éppen a kocsi katalizátorát készült meglovasítani.

„Kilenc körül lefeküdtünk aludni a párommal, éjfél körül pedig furcsa zajra keltem, a kutyánk is nagyon ugatott. Nem láttam semmit, de amikor kiabálást hallottam, kinyitottam az ablakot. Egészen közelről, a ház elől jött a hang. Döbbenten láttam, hogy a Hondám alatt egy férfi jajveszékel, akinek a feje és a lába az alváz alól lógott ki. Azt ordította, hogy szedjem ki, húzzam ki a kocsi alól. Akkor azt mondta, hogy beesett az autó alá. Itt már gyanús volt a dolog, a kocsi ugyanis ültetett, azaz mélyen fekszik az úton, beesni alá így aztán lehetetlen” – mesélte Horváth Roland a Borsnak.

Az autó tulajdonosa gyorsan visszarohant a házba a telefonjáért, hogy legyen mivel világítania. Miután visszatért a kocsijához, meglátta, hogy a férfi körül egy emelő, zsákok és szerszámok hevernek, így másodpercek alatt összeállt a fejében a kép. Kiderült, hogy a kocsit tartó emelő megcsúszott a süppedős talajon, ezért zuhant rá a többmázsás Honda a tolvajra.

„Ezekben a kocsikban a katalizátor sokat ér, mivel platinából van. Nagyjából 150 ezer forint az értéke. Ekkor már tudtam, hogy ezt akarta kiszerelni, csak megcsúszott az emelő. Felkészült, még zsákokkal is körülvette magát, hogy az útról ne látszódjon, mit művel. Rögtön értesítettem a hatóságokat, mondtam is neki, hogy majd a rendőrök kiszednek. Ezután nem nagyon beszéltünk” – mondta Roland.

A 44 éves K. Józsefet azonnal kórházba vitték a mentők, miután kiszedték a kocsi alól. A rendőrök aztán gyorsan ki is hallgatták a férfit, aki beismerte, hogy a katalizátorra pályázott.

Hivatalos! Elmarad a Genfi Autószalon a koronavírus miatt Az önvezető autók képesek lehetnek az útburkolat alá is belátni

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!