Befeküdt a Honda alá kilopni a katalizátort, majdnem meghalt

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-02-28, 12:04

A tolvaj először azt mondta, hogy beesett a mélyen ültetett kocsi alá.

Szerda éjjel különös zajra és éktelen ordibálásra ébredt Budapesten egy fiatalember. Mint kiderült, a Hondája alá beszorult egy ember, aki éppen a kocsi katalizátorát készült meglovasítani.

„Kilenc körül lefeküdtünk aludni a párommal, éjfél körül pedig furcsa zajra keltem, a kutyánk is nagyon ugatott. Nem láttam semmit, de amikor kiabálást hallottam, kinyitottam az ablakot. Egészen közelről, a ház elől jött a hang. Döbbenten láttam, hogy a Hondám alatt egy férfi jajveszékel, akinek a feje és a lába az alváz alól lógott ki. Azt ordította, hogy szedjem ki, húzzam ki a kocsi alól. Akkor azt mondta, hogy beesett az autó alá. Itt már gyanús volt a dolog, a kocsi ugyanis ültetett, azaz mélyen fekszik az úton, beesni alá így aztán lehetetlen” – mesélte Horváth Roland a Borsnak.

Az autó tulajdonosa gyorsan visszarohant a házba a telefonjáért, hogy legyen mivel világítania. Miután visszatért a kocsijához, meglátta, hogy a férfi körül egy emelő, zsákok és szerszámok hevernek, így másodpercek alatt összeállt a fejében a kép. Kiderült, hogy a kocsit tartó emelő megcsúszott a süppedős talajon, ezért zuhant rá a többmázsás Honda a tolvajra.

Frissen cserélt katalizátor
A kép csak illusztráció!

„Ezekben a kocsikban a katalizátor sokat ér, mivel platinából van. Nagyjából 150 ezer forint az értéke. Ekkor már tudtam, hogy ezt akarta kiszerelni, csak megcsúszott az emelő. Felkészült, még zsákokkal is körülvette magát, hogy az útról ne látszódjon, mit művel. Rögtön értesítettem a hatóságokat, mondtam is neki, hogy majd a rendőrök kiszednek. Ezután nem nagyon beszéltünk” – mondta Roland.

A 44 éves K. Józsefet azonnal kórházba vitték a mentők, miután kiszedték a kocsi alól. A rendőrök aztán gyorsan ki is hallgatták a férfit, aki beismerte, hogy a katalizátorra pályázott.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Ronny Urland Honda motoros Trabant 601S-je
2019. október 09.
Az európai hegyi felfutó sorozaton pirított a Honda motoros Trabant.
Honda is önvezető rendszert fejleszt
2017. június 08.
A Honda célkitűzése, hogy 2025-re vezetés közben alhasson a sofőr, ne kelljen folyamatosan az utat figyelnie, valamint hogy az utazással töltött idő szórakoztató legyen

További hírek