Bejött a jóslat: a benzin és a gázolaj ára is rendesen felment

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-09-19, 07:39

Erre mérget lehetett volna venni.

Ahogyan az várható volt, péntektől megemelkednek az üzemanyagárak Magyarországon. A benzin bruttó 7, míg a gázolaj bruttó 5 forinttal lesz drágább a magyar kutakon. Ez azt jelenti, hogy a benzin átlagára bruttó 386 forintra ugrik, a gázolaj átlagára pedig 413 forintra emelkedik.

Aki figyelemmel követte a híreket az elmúlt napokban, az tisztában lehetett azzal, hogy Magyarországon is emelkedni fognak az üzemanyagárak. Hétvégén ugyanis dróntámadás érte Szaúd-Arábiában az Aramco olajipari vállalat két finomítóját, ami megrengette az olajpiacot.

Felmennek az üzemanyagárak a magyar kutakon

Hatalmas volt a pánik, olyannyira, hogy Donald Trump személyesen próbálta csitítani a kedélyeket. Az amerikai elnök azt mondta, az USA kész megosztani az olajtartalékait a világgal, ha nagyon súlyossá fajul a helyzet. Nem volt meglepő, hogy a piaci elemzők óriási áremelésre számítottak, de hétfőn még kivárt a MOL.

Jól tette, mert szerencsére az elmúlt 1-2 napban megnyugodott az olajpiac, mérséklődtek az árak, így a magyar kutakon sem jött drasztikus áremelés. Persze önmagában az 5 és 7 forintos növekedés soknak mondható, de a mostani forrongó helyzetben még örülhetnek is az autósok, hogy ennyivel megúszták.

Ne maradj le az autós világ legújabb híreiről, nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

Kapcsolódó írások

benzinkutas
2019. június 03.
12 forinttal kell kevesebbet fizetni szerdától a benzinért mint 2 hete.
benzinkút
2019. április 25.
Pénteken jön az újabb áremelés, ez most csak a dízeleseket érinti

További hírek