Belehúz a Honda a villanyosításba

Közzétéve:
2019-05-10, 11:23

Az „Elektromos látomás” projekt a végéhez közeledik

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Honda az elektromos technológia felhasználásában, hiszen egy teljesen új EV-platformot készítettek, mely számos tisztán elektromos és hibrid járműnek adhat alapot. A 2019-es Genfi Autószalonon bemutattak egy villanyautó-prototípust, melynek most jelentették be hivatalos nevét, a városi elektromos autó a Honda e elnevezést kapta.

Honda e elektromos autó logója

Az „Elektromos látomás” koncepciót szintén idén bővítették ki Genfben, melynek célja, hogy 2025-re minden európai Honda modell képes legyen elektromos üzemmódban közlekedni. A Honda e típusra már most nagy a kereslet, hiszen Európa-szerte 22 ezren jelezték a gyártónak érdeklődésüket. Pontos adatokat egyelőre nem tudni a tisztán elektromos járműről, hamarosan azonban nyilvánosságra hozza a Honda a technikai specifikációit.

Szintén az elektromobilitással kapcsolatos hír, hogy a Jazz következő generációja megkapja az i-MMD-vezérelt hibrid hajtásláncot. A korábban a CR-V-ben már bemutatkozó rendszer tehát az alacsonyabb kategóriában is megjelenik, mellyel igyekszik a gyártó megfelelni a környezetvédelmi előírásoknak. A Jazz új kiadása 2019 második felében, a Tokiói Autószalonon mutatkozik be.

Forrás:

Honda sajtóközlemény

Kapcsolódó írások

Minden új Volvóban lesz elektromos hajtás
2017. július 06.
A svédek sem maradhatnak ki az ígérgetésből: csatasorba állítják a Polestart is, hogy 2019 után már minden Volvóban legyen villanymotor
 Elektromos Honda e
2019. július 20.
Az állam egyik kezével elvesz, de a másikkal néha ad. Ezt kihasználva egyre kedvezőbb áron lehet elektromos kisautóhoz jutni.
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
A Ford 2 plug-in hibridet szán a kínai piacra
2017. április 07.
A Ford felfedte terveit a kínai piaccal kapcsolatban, hogy 2025-re széles palettával rendelkezzenek az elektromos, plug-in hibrid és egyéb elektromos járművekkel