2022. február 15. | 15:04

A piros és fekete szín dominál az autón.

A legújabb Monte Carlo változat bevezetésével vált teljessé a negyedik generációs Škoda Fabia kínálata. Az új csúcsmodell az Active, Ambition és Style felszereltségi szintek kínálatát egészíti ki.

Škoda Fabia Monte Carlo
Fotó: Škoda

A Monte Carlo név a Monacói Hercegség legendás raliversenyén aratott győzelmeket hivatott felidézni – az autógyártó 2011 óta tiszteleg a saját sikerei előtt a különböző kompakt modellekhez kiadott sportos változatokkal, most a Fabia került sorra.

Škoda Fabia Monte Carlo
Fotó: Škoda

A sötét karosszériaelemek az új Fabia dinamikus megjelenését hangsúlyozzák, az utastérben szintén a fekete szín hangsúlyos, a műszerfal díszléce, a középkonzol egyes részei és az ajtókilincsek kaptak egy kis piros színárnyalatot. Az első ajtók kartámaszai és a műszerfal alsó része szénszálas betéteket kapott. Természetesen a sportülések és a háromküllős sportkormány is a teljesítményorientáltságot hivatott hirdetni.

Škoda Fabia Monte Carlo
Fotó: Škoda

A Monte Carlo változathoz elérhető hajtáslánc-választék három darab 1,0 literes szívó háromhengeres benzinmotorból (ezek 80, 95 és 110 lóerősek), valamint egy 1,5 literes, négyhengeres TSI-motorból áll, utóbbi 150 lóerős.

A Fabia csúcskivitele mindenféle biztonsági, vezetéstámogató- és kényelmi funkcióval el van látva; az infotainment rendszer hiányát sem lehet számon kérni – az opcionális digitális műszeregység sajátos háttérrel rendelkezik.

Ha Fabia használtteszt után nézelődsz, akkor ne is menj tovább!

Škoda