A magyar közlekedési morállal továbbra is komoly problémák vannak, a járművezetők különösen az autópályákon tudnak átmenni tahóba. Ennek okán a civil jellegű rendőrautók újra bevetésre indulnak az M7-esen, hogy elejét vegyék a bicskanyitogató szabálysértéseknek.

A gyorsforgalmi utakon, különösen az M7-es sztrádán, továbbra sem tapasztalható pozitív változás a járművezetők viselkedésében, mondja a rendőrség. A jogkövetés sokak számára másodlagos, akkor is, ha ezzel balesetveszélyes szituációkat teremtenek és a nyereségük valójában csak percekben mérhető. A szabályosan közlekedő járművezetők biztonságos haladásának a biztosítására a rendőrség civil jellegű kamerás autói a hétvégén az M7-es autópályán fognak járőrözni.

Ford Ranger sorol ki a leállósávba az M7-es autópályán

A razzia során elsősorban az autópálya leállósávját jogosulatlanul használókat fogják ellenőrizni az egyenruhások, de akkor is közbeavatkoznak, ha más kirívó szabálytalanságnak lesznek a szemtanúi. Július 2-től július 4-ig az M1-M7 autópálya közös szakaszán, továbbá az M7 autópálya Pest, Fejér, Veszprém, illetve Somogy megyei szakaszain számíthatnak az autósok koncentrált ellenőrzésre.

Az ellenőrzés célja az M1-M7 autópálya közös szakaszán és az M7 autópályán várható sűrű forgalomban, esetenként torlódásban a leállósáv használatára vonatkozó szabályokat megszegők kiszűrése és megbüntetése. A rajtakapott szabálytalankodókat kivezetik az autópályáról, így biztonságosan félreállva hajtható végre a helyszíni intézkedés. A készült felvételekből tevődik össze Pofátlan(TAN)ítás második évad első epizódja.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy a mostani hétvégén kívül is lehet rendőri jelenlétre számítani az M7-es autópályán a nyár folyamán. Szóval mindenki vezessen óvatosan, mégpedig ha kérhetjük, akkor állandó jelleggel.