A BMW elbocsátja 10 000 alkalmazottját

Közzétéve:
2020-06-22, 12:15

A prémiumgyártó a koronavírus-járvány következtében több ezer alkalmazottól válik meg.

Sok autóipari vállalatnál újra beindult a termelés a gyárakban, és bár úgy látszik minden szépen lassan visszatér a normál kerékvágásba, az elmúlt hónapok nem múlnak el nyomtalanul. A gyártók többsége leépítéseket eszközölt az utóbbi időben, így nem meglepő, hogy a BMW is ezt teszi. A lépést a kapacitás csökkentésével indokolták, a gyárak és márkakereskedések bezárásával nehéz helyzetbe került az autóipar.

A BMW 7-es szériája szemből fotózva

A Reuters szerint a német gyártó legalább 10 000 szerződéses munkavállalót akar kirúgni annak érdekében, hogy csökkentse a kapacitást és enyhíteni tudja a növekvő költségeket. Állítólag a BMW már megegyezett az üzemi tanáccsal az említett ügy kapcsán, amely a fenntartható jövő érdekében jön létre. Mint minden társaság esetében, az emberek menesztése az utolsó megoldás, és bár ez nem a legideálisabb felállás, megtették a lépéseket annak biztosítása érdekében, hogy elegendő kártérítést kapjanak.

Június elején többek között a Bentley 1000 munkatársától, az Aston Martin 500 embertől, a Volvo pedig az év második felében globálisan 4100 főtől fog megválni. Az közös bennük, hogy mindannyian a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzettel és a csökkenő kereslettel magyarázták tettüket.

A nemrégiben bekövetkezett belső változásokhoz kapcsolódóan bejelentették, hogy a BMW és a Daimler közötti fejlesztési együttműködést határozatlan időre felfüggesztik, miután mindkét vállalat megállapodott abban, hogy inkább a különálló és meglévő fejlesztéseire összpontosít. Noha lehetőség van a projekt folytatására, mindkét vállalat szabadon együttműködhet más partnerekkel.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói

További hírek