A BMW M340i First Edition limuzin és Touring változatban is hódít

Közzétéve:
2019-10-28, 12:40

BMW M340i First Edition különkiadásból változatonként összesen 340 darabot készítenek.

Az új M3-as motorházteteje alatt egy 3 literes, soros hathengeres benzinmotor dolgozik, amely 374 lóerő 500 Nm nyomaték leadására képes. Az M sport szellemében a forgattyúházat és hengerfejet alumíniumból, a főtengely kovácsoltvasból készült, a hatékonyságot pedig súlycsökkentett dugattyúk fokozzák.

Ehhez a teljesítményhez kiváló, sportos vezetési élményt kínál a gyártó, köszönhetően a BMW xDrive intelligens összkerékhajtásnak. Ehhez M sport differenciálmű is tartozik. Ezt a hajtásláncot a gyártó versenymérnökei fejlesztették ki.

A BMW M340i First Edition limuzin elölről fotózva

Az új BMW M340i xDrive limuzinnak 4,4 másodperc kell a 0-100 sprinthez, míg a Touring 4,5 másodperc alatt teljesíti ezt a távot. Ez azért nagyon jó, tekintve, hogy mindkét karosszériaváltozat 0,5 másodperccel lett gyorsabb az elődnél.

Ha nem megyünk tovább a felszínnél, már az is megkapó, köszönhetően a jellegzetes karosszériajegyeknek. Az  M-specifikus, optimalizált aerodinamikai tulajdonságok nyomatékosítják kivételes menetteljesítményét.

A BMW M340i First Edition Touring elölről fotózva

Az első lökhárító, a küszöbtoldatok és a hátsó lökhárító kialakításában a hajtáslánc megfelelő hűtése volt a fő szempont. A hálómintázatú BMW hűtőrács és a trapéz alakú kipufogóvégek is az alapfelszereltség részét képezi. A limuzin ráadásul a karosszéria színére fényezett BMW M hátsó légterelő szárnyat is kapott.

A BMW M340i First Edition limuzin hátulról fotózva

Az exkluzív színvilágot a BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag tételei, valamint a külső visszapillantó-házak, az első lökhárító-betétek, a típusjelölések, a kipufogóvégek, illetve a BMW hűtőrács hálómintázatának és keretének Cerium Grey metál árnyalata biztosítja.

A BMW M340i xDrive Touring hátulról fotózva

Az új BMW M340i xDrive limuzin és Touring alapfelszereltségében található 18 colos BMW M könnyűfém keréktárcsák, az első tengelyen 225/45 R18, míg a hátsó kerekeken 255/40 R18 méretű gumiabroncsok találhatók. Extraként háromféle küllődizájn közül választhatsz, illetve kérhető 19 colos BMW Individual könnyűfém felnigarnitúra is.

A BMW M340i Fjord Blue és Silverstone kéttónusú belső borítása

Az utastérben exkluzív, Fjord Blue és Silverstone kéttónusú BMW Individual Merino bőrkárpit, bőrborítású BMW Individual műszerfal és BMW M biztonsági övek találhatók. Az ajtók mögött magasfényű alumíniumból készült BMW Individual dekorbetétek találhatók, az exkluzivitást pedig az „M340i First Edition 1/340” feliratú plakett garantálja.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

 

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2019. február 05.
A bajorok mintegy 400 példánnyal terveznek előrukkolni a BMW M850i xDrive First Editiont illetően, ezzel ünnepelnék a sportkupé bemutatása óta magával vonzott népszerűségét!

További hírek