Brutális baleset történt csütörtök reggel a 710-es főúton

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-28, 07:58

Egy kisbusz és egy kamion ütközött össze Balatonkenese külterületén 6 óra után pár perccel.

Halálos baleset történt a 710-es főút Balatonfőkajár és Csajág közötti szakaszán 2020. május 28-án 6 óra 10 perckor. Balatonkenese külterületén egy kilenc utast szállító Ford kisbusz és egy téglákat szállító kamion ütközött össze, a baleset következtében öt személy a helyszínen életét vesztette.

Halálos közúti baleset helyszínén készített fotó

Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a közúti forgalom elől, a rendőrök a 71-es számú főút felé terelik az arra közlekedőket, amíg a helyszínelés be nem fejeződik. A rendőrség arra kéri az arra haladó gépjárművezetőket, hogy a baleset helyszínénél fokozott figyelemmel közlekedjenek!

A balesethez a balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltók érkeztek ki, ők már megkezdték a műszaki mentést. A Delta Hírek úgy tudja, hogy az elhunytak mellett több életveszélyes sérült is van. Állítólag 6 mentőautó és 2 helikopter érkezett a baleset helyszínére.

A rendőrség szóvivője azt nyilatkozta, hogy a kisbusz sofőrje éppen előzött, amikor észrevette a szemből érkező kamiont. Mind a két járművezető erős fékezésbe kezdett, a kamionos próbált lehúzódni az útról, de nem tudta elkerülni az ütközést. Úgy tudni, hogy a kisbuszban munkások utaztak, akik éppen hazafelé tartottak.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Police.hu

Delta Hírek

Kapcsolódó írások

Magyarországon kiadott vezetői engedélyek egymásra dobálva
2020. június 16.
Ez a változás kapóra jöhet a sofőrhiánnyal küzdő mentőszolgálatnak.
Az M5-ös autópályán balesetet okozó kamion távolról lefotózva
2019. október 28.
A kamion sofőrje nem sérült meg.

További hírek