A Bugattinak már nem kell bizonyítania semmit, átlépte a 490 km/órás határt!

Közzétéve:
2019-09-02, 19:13

A Bugatti egy módosított Chironnal állította be az új autós sebességrekordot.

A Bugatti Andy Wallace-szal a volán mögött állította be a 490,484 km/órás csúcsot a Chiron1 névre keresztelt prototípussal egy németországi tesztpályán, amely az utcai modellhez nagyon közel áll. Ez nem hivatalos rekord, annak ellenére sem, hogy megdöntötték a Koenigsegg Agera RS 457 km/órás rekordját, mivel ott egy teljesen gyári autó, míg a franciák esetében egy módosított modell érte el ezt a sebességet.

A rekorder Bugatti Chiron hátulról fotózva

A Rekorder Bugatti Chiron elölről fotózva

"Micsoda rekord! Örülünk, hogy mi vagyunk az első gyártó, akiknek sikerült átlépni a 490 km/órás sebességet.  Ez egy hatalmas mérföldkő a számunkra. Szeretnénk köszönetet mondani az egész csapatnak és Andy Wallace-nak a kiváló teljesítményért"- mondta Stephan Winkelmann, a Bugatti elnöke.

A Bugatti még nem közölt további infókat ennek kapcsán.

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Bugatti EB110-es
2019. február 08.
A Bugatti Veyron elődje a 90-es évek meghatározó szuperautója volt, korszakalkotó innovációi és eszméletlen ereje miatt még manapság is megállná a helyét!

További hírek