szombat - 2023. szeptember 23.
18.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Defektet kapott, de nem esett pánikba: lelopott egy ép kereket egy másik autóról

2022. augusztus 05. | 11:59

A “kreatív“ tolvajt hamar elfogták.

Egy Renault Clio utasait igazoltatták a rendőrök Szekszárdon 2022. július 30-án, akik kerékcserét szerttek volna végrehajtani. Az autó mellett volt egy kerék, ám kiderült, hogy az nem a kisautó csomagtartójából került elő, hanem azt egy közelben parkoló azonos típusú kocsiról szerelték le. Ezzel szerették volna helyettesíteni a defektes kereket.

Az egyenruhások ellenőrizték az autót, amely során arra is fény derült, hogy a rajta lévő rendszám egy másik gépjárműé.

Renault Clio
Fotó: Police.hu

A 37 éves faddi sofőr azt állította, hogy Szekszárdra indultak tankolni, de út közben defektet kapott az egyik kerék és azt szerették volna lecserélni. A férfi elismerte, hogy ittas állapotban ült a volán mögé, továbbá jogosítvánnyal sem rendelkezett. A szonda valóban pozitív értéket jelzett, így mintavétel céljából előállították. A nyomozók egyedi azonosítójel meghamisításának bűntette okán gyanúsítottként kihallgatták.

A fentiek fényében egyszerre töb büntetőeljárást is indítottak a férfival szemben. Az ittas vezetés miatt büntet feljelentést is tettek ellen, továbbá a jogosítvány nélküli vezetés és a lopás miatt szabálysértési eljárás van ellene folyamatban.

Nyitókép: Police.hu

Megszedte magát a MOL, kiderült, mennyi volt a nettó árbevételük Újabb magyar városban vonják meg az ingyenes parkolási lehetőséget a zöld rendszámos hibridektől

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!