2023. október 09. | 20:38

Nem meglepő módon a vízzel tankolt autók nem indultak el.

A Neamt megyei Románvásár egyik Mol-üzemanyagkútjánál jó néhány sofőrnek roppant kellemetlen helyzettel kellett szembesülnie, miután megtankolták autójukat. A töltőpisztolyból ugyanis nem benzin vagy gázolaj, hanem víz folyt, írta meg az Index a Főtér cikke alapján.

Azok, akik vizet tankoltak, panaszt tettek a megyei fogyasztóvédelemnél. Az esetet kivizsgálják, addig pedig a töltőállomást ideiglenesen bezárták.

Kérdés, miként fogják kártalanítani a pórul járt vásárlókat. Az üzemanyagrendszer és a motor megtisztítása időigényes és nem is olcsó mulatság.

A Mol Románia azt állítja, hogy ez egy elszigetelt eset, más töltőállomásokon ilyesmi nem fordulhat tehát elő. A cég úgy véli, hogy a víz a töltőállomás karbantartásakor kerülhetett a tárolókba.

A Mol Románia felvette minden olyan károsulttal a kapcsolatot, aki megkereste őket. Minden esetben támogatásukról és anyagi kárpótlásukról biztosították ezeket a személyeket.

Magyarországon 2019 őszén a Shell egyik töltőállomásán történt nagy kalamajka. Összecserélték ugyanis a benzint és a gázolajat a Füredi úti benzinkútnál, ennek következtében több százan tankoltak nem megfelelő üzemanyagot.

Kiderült a gyors vizsgálat végén, hogy a fuvarozó cég követett el hibát. A felcserélés már az üzemanyag felvételekor megtörtént a depóban.

A Shell a kártérítések pontos összege kapcsán nem nyilatkozott. A cég azt mondta, ez bizalmas üzleti információ, ami csak rá és a fuvarozó cégre tartozik.

Depositphotos