Drónokkal ellenőrizték a kamionosokat az M7-esen - VIDEÓ

Tóth Balázs
Közzétéve:
2021-02-06, 20:07

A rendőrök a technika minden vívmányát bevetik, hogy kedvét szegjék a szabálytalankodóknak.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai nem első ízben hajtottak végre fokozott közúti ellenőrzést. Legutóbb 2021. február 4-én csütörtökön csaptak le a rend őrei, hogy az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszának forgalmát vizsgálják, különös tekintettel a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának betartására.

Az egyenruhások nem csak a szokásos módszerekkel figyelték, hogy történik-e szabálytalanság, hanem a levegőből is vizsgálták a közlekedésbiztonsági szempontból kritikusnak számító területeket. A drónokkal kellően biztonságoks távolságból és pozícóból tudnak kitűnő minőségű képsorokat készíteni a rendrök, így rögzítésre kerül minden szabályellenes cselekedet.

A csütörtöki akció során 15 alkalommal látták indokoltnak birság kiszabását szabálytalan előzés okán - írja a police.hu.

"Tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között - a 7500 kilogrammot - meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!" - hívja fel a sofőrök figyelmét a rendőrség.

Hasonló akciókra Somogy megye szerte lehet még számítani, ezek időpontját nem fogják előre bejelenteni. A cél nyilvánvalóan az, hogy mindig mindenki törekedjen arra, hogy tartsa be a közlekedési szabályokat, hiszen mindenkit hazavárnak.

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek