Drónokkal figyeli a rendőrség a zebrákat

Közzétéve:
2020-08-22, 20:31

A renitens autósokat kiemelték a forgalomból.

Június végén jelent meg egy közlemény a rendőrség honlapján, mely szerint a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai új ellenőrzési módszert vezettek be. A Készenléti Rendőrséggel együttműködésben Nógrád megyében drónokkal ellenőrizték a közlekdésbiztonsági szempontból kritikusnak számító pontokat, kereszteződéseket és gyalogátkelőhelyeket.

A drónok felvételeket készítettek a forgalmi szituációról, szabályszegésekről, melyek alapján a közlekedésrendészeti szolgálat munkatársai a helyszínen intézkedést kezdeményeztek a szabályszegő sofőrökkel szemben.

A népszerű Pofátlan(TAN)ítás sorozat újabb extra epizóddal jelentkezett, amelyben bemutatják hogyan zajlott az akció Salgótarjánban. A zebra előtt szabályosan várakozó gyalogosok előtt nagy tempóval húztak el a különféle gépjárművek, nem adva meg az őket illető elsőbbségt, holott sem fák, sem parkoló kocsik nem zavarták a gépkocsival közelekedők kilátását. Sok esetben az sem különösebben izgatta az autósokat, ha a gyalogosok már leléptek a zebrára, ezzel nyomatékosítva átkelési szándékukat.

PofátlanTANítás Extra

A videó ugyan nem tér ki rá, de érdemes a gyalogosoknak is körültekintően eljárniuk, ha át szeretnének kelni egy zebrán, hiszen a balesetek nagy százaléka megelőzhető megfelelő körültekitnéssel, körülnézéssel. A különféle mobiltelefonok, okoseszközök képernyőinek bámulása és az indokolatlanul lassú haladás semmiképp sem javasolt a gyalogátkelőhelyeken, hiszen teljes mértékig ellenkezik mind a józan ésszel, mind a KRESZ gyalogosok közlekedéséről szóló 21. paragrafusával, melynek kettes pontja szerint:

"A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti."

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2020. február 28.
Rajtaütésszerűen folyik az akció.
zombi telefon
2019. február 18.
Új országos baleset-megelőzési akció indul, mely az okostelefonozás veszélyeire hívja fel a figyelmet

További hírek