Drónokkal figyeli a rendőrség a zebrákat

Közzétéve:
2020-08-22, 20:31

A renitens autósokat kiemelték a forgalomból.

Június végén jelent meg egy közlemény a rendőrség honlapján, mely szerint a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai új ellenőrzési módszert vezettek be. A Készenléti Rendőrséggel együttműködésben Nógrád megyében drónokkal ellenőrizték a közlekdésbiztonsági szempontból kritikusnak számító pontokat, kereszteződéseket és gyalogátkelőhelyeket.

A drónok felvételeket készítettek a forgalmi szituációról, szabályszegésekről, melyek alapján a közlekedésrendészeti szolgálat munkatársai a helyszínen intézkedést kezdeményeztek a szabályszegő sofőrökkel szemben.

A népszerű Pofátlan(TAN)ítás sorozat újabb extra epizóddal jelentkezett, amelyben bemutatják hogyan zajlott az akció Salgótarjánban. A zebra előtt szabályosan várakozó gyalogosok előtt nagy tempóval húztak el a különféle gépjárművek, nem adva meg az őket illető elsőbbségt, holott sem fák, sem parkoló kocsik nem zavarták a gépkocsival közelekedők kilátását. Sok esetben az sem különösebben izgatta az autósokat, ha a gyalogosok már leléptek a zebrára, ezzel nyomatékosítva átkelési szándékukat.

PofátlanTANítás Extra

A videó ugyan nem tér ki rá, de érdemes a gyalogosoknak is körültekintően eljárniuk, ha át szeretnének kelni egy zebrán, hiszen a balesetek nagy százaléka megelőzhető megfelelő körültekitnéssel, körülnézéssel. A különféle mobiltelefonok, okoseszközök képernyőinek bámulása és az indokolatlanul lassú haladás semmiképp sem javasolt a gyalogátkelőhelyeken, hiszen teljes mértékig ellenkezik mind a józan ésszel, mind a KRESZ gyalogosok közlekedéséről szóló 21. paragrafusával, melynek kettes pontja szerint:

"A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti."

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2020. február 28.
Rajtaütésszerűen folyik az akció.
szabálytalanul előző kamion
2021. február 06.
A rendőrök a technika minden vívmányát bevetik, hogy kedvét szegjék a szabálytalankodóknak.

További hírek