hétfő - 2022. szeptember 26.
11.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Eddig lehet közlekedni a veszélyhelyzet alatt lejárt jogsival

Érdemes minél előbb intézkedni az okmányok megújításáról.

2022. június 30-ig érvényesek a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet alatt lejárt személyi igazolványok, jogosítványok, útlevelek és forgalmi engedélyek, figyelmeztette a lakosságot a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a Facebookon.

György István felhívta a figyelmet arra, hogy a lejárt okmányok számos helyzetben okozhatnak kellemetlenséget, legyen szó banki ügyintézésről, az ajánlott levelek átvételéről, bizonyos gyógyszerek kiváltásáról, autóvezetésről, külföldi utazásról vagy éppen bérletvásárlásról.

Az államtitkár azt tanácsolja, hogy minél előbb újítsuk meg a 2022. május 31-e előtt lejáró okmányokat, lejárt műszaki vizsga esetén pedig sürgősen keressük fel valamelyik vizsgaállomást. A kormányablakok akár időpontfoglalás nélkül is bátran felkereshetők, jegyezte meg György István, aki hozzátette, hogy a jogosítvány érvényességét az Ügyfélkapun keresztül online, automatikusan is meghosszabbíthatjuk, ha már megvan a háziorvos által kiállított orvosi alkalmassági engedély.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!