Egy évvel elhalasztják a debreceni BMW-gyár építését

Kiss Márton újságíró
Frissítve:
2020-05-06, 17:27

A BMW Csoport igazgatóságának elnöke jelentette be a hírt.

A debreceni BMW-gyár építését egy évvel elhalasztották, írta meg a Portfolio. A koronavírus-járvány miatt 2020 első negyedévében jelentősen visszaesett a BMW Csoport értékesítése, ezért a BMW-nél most felülvizsgálnak minden projektet, beruházást és termékfejlesztést.

A BMW szerdán tette közzé első negyedéves jelentését, majd Oliver Zipse, a BMW Csoport igazgatóságának elnöke azt mondta, egy évvel elhalasztják a magyarországi gyár építését.

„Számunkra mindig a várható kereslet a releváns, ezért egy évvel elhalasztjuk a magyarországi gyár beindítását. Alapvetően a jelenlegi helyzetben minden projektet felülvizsgálunk, ebbe beletartoznak az építkezések és a termékekkel kapcsolatos döntések is” - nyilatkozta Zipse szerda délelőtt.

BMW-gyárban készülő modellek

Nicolas Peter, az igazgatóság egyik tagja hozzátette, hogy a magyarországi BMW-üzemen kívül más projekteket is elhalasztanak.

A BMW 2019 decemberében jelentette be, hogy idén tavasszal megkezdődik a debreceni BMW-gyár építése. A Debrecen mellett épülő BMW-gyárban nagyjából 1 000 ember fog dolgozni, a munkavállalók toborzása már tavaly ősszel megkezdődött. A kiválasztási szempontoknál nem volt döntő tényező, hogy a jelentkező tud-e magyarul vagy sem. Az első tervek még arról szóltak, hogy a termelés 2023 körül kezdődhet meg a komplexumban, ebből lehet, hogy 2024 lesz.

„A BMW Group továbbra is elkötelezett az új, magyarországi gyáregységével szemben. A vállalat debreceni gyárának megépítése a BMW Group hosszú távú növekedési törekvéseit támasztja alá. A jelenleg kialakult koronavírus járványhelyzet feltételezéseink szerint, hatással lesz a debreceni építkezési munkálatokra, így azok lelassulhatnak. A pontos időtartam még nem került meghatározásra, de várakozásaink szerint több hónap lehet. Megértésüket kérjük, de további információt nem tudunk biztosítani” – írta az Index megkeresésére Salgó András, a BMW Magyarország kommunikációs igazgatója.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói

További hírek