Egy hajszálon múlt a síneken fennakadó 65 éves nő élete – VIDEÓ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-23, 14:01

Rendkívül ijesztő felvételt rögzített a térfigyelő kamera Simontornyán.

Majdnem tragédiával végződött az a jogsértés, amit egy simontornyai vasúti átjáróban követett el egy 65 éves járművezető néhány nappal ezelőtt.

2020. szeptember 4-én az esti órákban egy sofőr az általa vezetett személygépkocsival közlekedett a Simontornya belterületén található vasúti átjáróban. A sofőr a tilos jelzés ellenére áthajtott az átjárón (miután letörtre az útjában álló félsorompót), majd fennakadt a síneken. A rendőrség jelentése szerint alig egy másodpercen múlott, hogy hogy az éppen akkor nagy sebességgel érkező vonat nem kapta telibe az autót és a járművezetőt.

Vasúti átjárón áthajtó személygépkocsi

A sofőr, miután kivergődött a szorult helyzetből, még néhány percet a vasúti átjáró mellett vesztegelt, kellett neki némi idő, amíg összeszedte magát, minden bizonnyal lepergett előtte az élete, nagyon megijedhetett. A néhány perces várakozást követően aztán a jogsértő az adatai hátrahagyása nélkül viharzott el a helyszínről. A rémisztő balesetet a térfigyelő kamera is rögzítette.

A felvétel megtekintése után a rendőrség ismeretlen tettessel szemben nyomozást indított. A nyomozók kiderítették, hogy az autó volánjánál egy 65 éves veszprémi nő ült aznap este, akit aztán gyanúsítottként hallgattak ki a a Tamási Rendőrkapitányságon. Az asszony elismerte a bűncselekmény elkövetését, de arra nem tudott épkézláb magyarázattal szolgálni, hogy miért hagyta el a baleset helyszínét.

Az eset kapcsán a rendőrség a következő tanácsok betartását kéri az autóvezetőktől:

  • A vasúti átjárókat minden esetben fokozott óvatossággal közelítsék meg!
  • Még akkor is tekintsenek körbe, ha a vasúti fényjelző fehéren villog!
  • Ha lámpa pirosan világít, soha ne hajtsanak az átjáróba!
  • Amennyiben sorompó is van a vasúti átjáróban, és az mozgásban van, vagy már lecsukódott, álljanak meg, és csak szabad jelzés esetén induljanak el újra!

Kapcsolódó írások

Közúti baleset személyi sérüléssel
2019. augusztus 26.
A Toyota biztonsági rendszerének felára nem lesz túl drága.
Vonattal ütköző Opelről készített közeli fotó
2019. október 17.
Az Opelben utazó kutyát el kellett altatni.

További hírek