Egy hónapig katonai konvojok lesznek az utakon

Tóth Balázs
Közzétéve:
2020-09-05, 21:37

Elsősorban Nyugat-Magyarország lakóinak kell honvédségi járművek felbukkanására számítaniuk.

2020. szeptember 7-e hétfő és 2020. október 7-e szerda között nemzetközi katonai gyakorlatokat tartanak Magyarországon. Több városban is fokozott katonai gépjárműforgalomra kell számítani ennek okán a szóban forgó időszakban, figyelmeztet a Honvédelmi Minisztérium.

A főbb érintett városok közé tartozik Pápa, Székesfehérvár, Tata, Veszprém és Szolnok. E települések térségében, valamint a főutakon, autópályákon katonai járművek, konvojok közlekedésére számíthatnak az autósok, így nem árt a fokozott óvatosság.

A konvojok által érintett útvonalak a következők:

  • Szeptember 7. és október 7. között, a tatai laktanya–Környe-Gánt-Székesfehérvár-8-as út-Veszprém-Újmajor útvonalon;
  • Szeptember 10-én, a tatai laktanya előtti bekötő út és az 1-es főút kereszteződése-a Honvéd utca-Tata vasútállomás között;
  • Szeptember 7-én, 08:30-12:00 között a Szolnok-M4-es autópálya-M0-s autópálya-M7-es autópálya-8-as számú főút-77-es út-Újdörögd útvonalon.

A Honvédelmi Minisztérium arra kéri a közlekedőket, hogy vegyék figyelembe, hogy a konvojok mérete, sebessége, haladása eltér a mindennapi közúti közlekedésben szokottaktól. A közlemény kitér arra is, hogy az időjárási és látási körülményeket is figyelembe kell venni a katonai járművek mellett történő elhaladáskor.

katonai konvoj

A minisztérium a lakosság türelmére és megértésére számít.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

katonai menetoszlop
2020. március 24.
Rajkánál lépi át a határt a menetoszlop.
Katonai konvoj
2020. március 25.
A menetoszlop ezúttal Németországba tart.

További hírek