Egyetemi kreditekért motorozhatnak a hallgatók Wisconsinban

Közzétéve:
2015-05-17, 17:10

Te felülnél egy Harley-Davidsonra? Naná, pláne, ha még az iskolai eredményedet is javíthatod ezzel

Társszerző: Hajdu Balázs

A Wisconsin-Milwaukee Egyetem hallgatói szabadon választott kurzus keretében megtanulhatják a motorozás fortélyait, ráadásul egy Harley-Davidson Street 500 nyergében ülve. Lássuk be, ez a lehetőség nem mindennapi, és ezzel együtt bizonyára sokak számára vonzóvá válik.

A hallgatóknak rendelkezniük kell érvényes vezetői engedéllyel, és némi motorozási gyakorlattal. A kurzus elvégzésével a résztvevők megkapják a Motorkerékpáros Biztonsági Alapítvány oklevelét, melyet a legtöbb amerikai államban motorozási engedélyre lehet beváltani.

"A Harley-Davidson elkötelezett a motorosok következő generációjának felépítésében. Szeretnénk a fiatalokkal az oktatási intézményekben, a kampuszokon találkozni, ez része a vállalat stratégiájának” - mondta Claudia Garber, a Harley-Davidson marketing menedzsere. 

Harley-Davidson motoros

„Sokan gondolnak életre szóló élményként az egyetemi éveikre. Szeretnénk szélesíteni a látókörüket, és gyakorlati készségekhez hozzájuttatni a hallgatókat. Bemutatunk nekik egy olyan közlekedési formát, mellyel azelőtt talán még nem találkoztak” - tette hozzá Claudia Garber. 

A motorkerékpárok még mindig rendkívül népszerűek a fiatalok körében. Sokszor olcsóbban hozzájutnak egy motorhoz, mint egy autóhoz, valamint 14 éves kortól lehet Magyarországon segédmotoros jogosítványt szerezni. A Harley-Davidson mondjuk nem az tipikus fiataloknak való motor, ám Amerikában már elérhetővé válik az egyetemisták számára is. Ezekkel a kurzusokkal egy egészen új piaci szegmens nyílhat meg, a kezdeményezés hamarosan eljuthat más intézményekhez is.

Harley-Davidson

A szabadon választható tárgy keretein belül a tanulóknak a motorozás előtt meg kell tanulniuk a motorkerékpár alkatrészeit és funkcióit, valamint meg kell ismerniük az oktatók által javasolt motorozási magatartást. Ezután következhet a gyakorlat, és a hamisítatlan Harley-Davidson élmény.

Ha a kezdeményezés Magyarországra is eljutna, garantáltan nagyobb kedvvel járnának órára a hazai egyetemisták. Gondolj bele: nem kellene unalmas szociológia, filozófia vagy kommunikációs kurzusokat felvenned. Izgalmasan hangzik, igaz? 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Nyerj egy Harley-Davidsont az alsóörsi Open Road Festen!
2018. május 21.
Ha a motorok szerelmese vagy, június 6-ától mindenképp kilátogatnod Alsóörsre, ahol egy eredeti Harley-Davidsont nyerhetsz, e mellett további izgalmas programokkal készülnek a szervezők.
Harley motorok menet közben oldalról
2019. április 03.
Végre itt a motoros idő, így a Harley egy teszthétvégével készül a motorozás szerelmeseinek

További hírek