2006. november 17-én, a Discovery Channel Stunt Junkies című, őrült kaszkadőr mutatványokat felvonultató műsorában Ken Block világrekordot állított fel, amikor 52 métert ugratott egy 2002-es Subaru WRX STi volánja mögött. Ugyanebben az évben Block ezzel az autóval tudott nyerni az Amerikai Rali Szövetség által szerevezett, 1977 óta évente megrendezett Százholdas Pagony Ralin is. (Igen, ez a viadal valóban Micimackó és társai elképzelt élőhelyéről kapta nevét.)

A gyűjtők és rajongók számára jó hír, hogy a sokat látott világrekorder Subaru most eladóvá vált. A képek tanúsága alapján a jármű eléggé megviselt állapotban várja új gazdáját. Az online árverést lebonyolító Wall Street Motorsport tájékoztatása szerint azonban az autó komoly felújításon fog átesni, beleértve az összes folyadék, valamint a vezérlés cseréjét is.

Ken Block Subaruja

Az új tulajdonos által az aukciós háznak kifizetendő jutalék a Make a Wish jótékonysági alapítvány számlájára kerül. Az árverés 2021. március 3-án zárul, az autóra érkezett nyerő licit a cikk megírásának pillanatában 15,6 millió forintnak megfelelő összegnél tart.

Ken Block Subarujának motortere

Amennyiben kíváncsi vagy az őrült Ken Block 10 legnépszerűbb videójára, ide kattintva megnézheted.