Elege lett a tolvajokból, áramot vezetett az autójába

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-08-06, 14:10

A rendőrség zöld utat adott a férfinak.

Ray Taylor villanyszerelőként keresi a kenyerét Nagy-Britanniában, ám az utóbbi időben nagyon rájárt a rúd, mert a Citroënjéből 2 év alatt 5 000 font (majdnem kétmillió forint) értékű felszerelést loptak el a tolvajok. A férfi megelégelte a dolgot, és áramot vezetett a kocsijába, ami megtette a hatását.

Itt azonban nem állt meg Taylor, aki biztos, ami biztos alapon szirénát és hangbombákat is szerelt a verdájára. Első körben a sziréna aktivizálódik, ha valaki nekiesik a kocsi feltörésének. Az eszköz a hangbombákkal karöltve 120 decibellel kezd zúgni, ami megfelel egy Jumbo Jet hangerejének.

Áramot vezettek egy autó kilincsébe
Rosszul jár az, aki megfogja a Citroën kilincsét

Ha ez sem tántorítja el a kitartó tolvajt, akkor jön a következő akadály: Taylor áramot vezetett a csomagtartó kilincsébe, aki azt megfogja, 1 000 voltos áramütés éri. Az autó többi része nem ráz, de ez is elég, a tulajdonos legalábbis azt állítja, hogy mostanában nyugodtan hajtja álomra a fejét.

Taylor a brit rendőrséget is megkérdezte arról, legális-e az, amit csinál. A rendőrség azt mondta, nincs gondja a dologgal, mindaddig, amíg Taylor valahogy jelzi a kocsin, hogy a kilincs áram alatt van. A leleményes villanyszerelő már le is védette a találmányát, átszámítva 236 ezer forintért cserébe más kocsikra is felszereli a hatásosnak bizonyuló védelmi rendszert.

Ha érdekelnek még autóipari újdonságok, tekintsd meg legújabb hírműsorunkat!

Kapcsolódó írások

2019. április 21.
126 000 fontért, azaz majdhogynem 45 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy ritka Citroën DS21 Chapron kabrió. A korát megelőző csúcstechnológiás modellből kevesebb, mint 1400 példány látott napvilágot
Citroen SM
2019. október 17.
A Citroen SM volt hosszú idő után a franciák első teljesítményorientált sportautója, fejlesztésében még a Maserati is közreműködött!

További hírek