Mikhail Litvin orosz vlogger vásárolt egy Mercedes-AMG GT 63 S modellt egy kereskedésből. A gyönyörű, négyajtós coupé azonban rengeteg bosszúságot hozott számára. Miután az autó állandóan lerobbant, Litvin a kereskedéshez fordult. A hírek szerint öt alkalommal is visszavitte a kocsit, a szervizben azonban különböző kifogásokkal álltak elő, hetekig csak parkoltatták a járművet anélkül, hogy megjavították volna a hibát.

Litvin ezért úgy döntött, pokolian erős üzenetet küld a kereskedésnek. Az orosz youtuber Mercedesével kigurult egy szántóföld közepére, lehúzta az összes ablakot, majd kinyitotta a csomagtartót, melyben benzineskannák sorakoztak. Litvin kipakolta az összeset a mezőre, majd teátrálisan locsolni kezdte az üzemanyagot az autóra – még a belső térbe is jutott a naftából. Ezt követően a kocsitól elegendő távolságra húzott egy benzincsíkot, egy hordozható sütőn grillezett magának néhány kolbászt, falatozni kezdett, egyszer csak maga mögé dobta az öngyújtóját, és várta hatást. Miután semmi nem történt, még két-három alkalommal nekifutott a gyújtogatásnak, mire a mező növényzete lángra kapott. A tűz hamar elérte a Mercedest is, az AMG GT 63 S pedig perceken belül teljesen leégett. Litvin egy zöld színű Zaporozsec ZAZ 968m volánja mögött próbálta elhagyni a tett helyszínt, a legendás autót azonban be kellett tolni, másképp nem volt hajlandó elindulni.

Ha nem indul el a videó, kattints ide!

A teljesen kiégett Mercedes látványa megdöbbentő – nem csoda, hogy Litvin videóját 24 órán belül 6 millióan tekintették meg a YouTube-on.

„Régóta gondolkoztam, hogyan oldjam meg ezt a konfliktust a Mercedes-kereskedéssel. Elegem van, felgyújtom a kocsit. Ennyi volt, vége. Nem vagyok elégedett” - írta le érzéseit Litvin a videó alatt.

A Mercedes AMG GT 63 S modell ára 60-80 millió forint körül mozog. Ha engem kérdezel, csak találtam volna valamilyen más módot arra, hogy a kereskedést jobb belátásra bírjam. A valós történetet természetesen nem pontosan ismerjük, könnyen lehet, hogy Litvin gyújtogatása pusztán egy újabb hatásvadász akció volt.

Amennyiben érdekel az AMG GT sorozat, nézd meg ezt az AMG GT S bemutatót. Ha a videó nem indulna el, ezen a linken tekintheted meg.