Elektromos furgonnal térhet vissza a Morris

Közzétéve:
2019-10-16, 15:19

Szénszálas karosszériával és lítium-ion akkumulátorcsomaggal tér vissza a Morris egykori áruszállítója.

Sejtelmes képsorozatot publikált a Morris, melyeken egykori ikonikus furgonjuk, új, elektromos változata szerepel. Az eredeti J-Type modell 1971-ben köszönt le a palettáról, nem sokkal később a gyártó csődbe ment, egészen a 2016-os újjászületésükig nem lehetett hallani felőlük. Az egykori áruszállító autójuk villanymotorral meghajtott változata lesz az első nagy dobásuk, sokat várnak a múltat idéző high-tech terméktől.

Morris JE elektromos furgon

 

A Morris kijelentette, hogy nem egy sima replikáról van szó, a JE modell tovább fogja hordozni az eredeti értékeket és stílust. Színtisztán lítium-ion akkumulátorokkal fog működni, karosszériája pedig szénszálas műanyagból fogják készíteni, hogy a lehető legalacsonyabban tartsák az autó súlyát a kedvezőbb menettulajdonságok és hatótáv elérése érdekében. A Morris állítása szerint a JE lesz kategóriájának legkönnyebb furgonja. Üresen persze.

Morris JE elektromos furgon

 

A teszteléseket már megkezdték, és a tapasztaltak alapján pedig sokat várnak leendő terméküktől. Egyelőre még nincs 100 százalékban kész a Morris üdvöskéje, a cég vezérigazgatója, Dr. Qu Li elmondása szerint további fejlesztésre és némi finomhangolásra lesz szükség, hogy a kívánt sikert elérjék vele a jövőben. A vételár viszont nem lesz olcsó, tekintve, hogy a kasztnihoz főleg karbont használnak, a hajtáslánc kialakítása is bizonyára szép összegeket emésztett fel. Úgy, hogy ezzel érdemes lesz számolnia a leendő vásárlóknak, de az biztos, hogy a Morris JE üde színfoltja lesz a 21. századi közlekedésnek.    

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Mini Cooper 1960
2019. október 19.
Olcsó, kicsi és praktikus. Ebből következne, hogy silány és unalmas, de a Mini erre alaposan rácáfolt, mindmáig az egyik legélvezetesebb kisautó a világon!
1961 Autin Mini Minorr, vörös, elölnézet, oldalnézet, döntve, balról
2020. január 19.
A Mini a valaha gyártott legsikeresebb kisautók egyike, mely már saját korában is valóságos ikonnak számított. A sorozat 1. részében megismerkedhetsz Mr. Bean négykerekűjének őseivel!

További hírek