Elektromos furgonnal térhet vissza a Morris

Közzétéve:
2019-10-16, 15:19

Szénszálas karosszériával és lítium-ion akkumulátorcsomaggal tér vissza a Morris egykori áruszállítója.

Sejtelmes képsorozatot publikált a Morris, melyeken egykori ikonikus furgonjuk, új, elektromos változata szerepel. Az eredeti J-Type modell 1971-ben köszönt le a palettáról, nem sokkal később a gyártó csődbe ment, egészen a 2016-os újjászületésükig nem lehetett hallani felőlük. Az egykori áruszállító autójuk villanymotorral meghajtott változata lesz az első nagy dobásuk, sokat várnak a múltat idéző high-tech terméktől.

Morris JE elektromos furgon

 

A Morris kijelentette, hogy nem egy sima replikáról van szó, a JE modell tovább fogja hordozni az eredeti értékeket és stílust. Színtisztán lítium-ion akkumulátorokkal fog működni, karosszériája pedig szénszálas műanyagból fogják készíteni, hogy a lehető legalacsonyabban tartsák az autó súlyát a kedvezőbb menettulajdonságok és hatótáv elérése érdekében. A Morris állítása szerint a JE lesz kategóriájának legkönnyebb furgonja. Üresen persze.

Morris JE elektromos furgon

 

A teszteléseket már megkezdték, és a tapasztaltak alapján pedig sokat várnak leendő terméküktől. Egyelőre még nincs 100 százalékban kész a Morris üdvöskéje, a cég vezérigazgatója, Dr. Qu Li elmondása szerint további fejlesztésre és némi finomhangolásra lesz szükség, hogy a kívánt sikert elérjék vele a jövőben. A vételár viszont nem lesz olcsó, tekintve, hogy a kasztnihoz főleg karbont használnak, a hajtáslánc kialakítása is bizonyára szép összegeket emésztett fel. Úgy, hogy ezzel érdemes lesz számolnia a leendő vásárlóknak, de az biztos, hogy a Morris JE üde színfoltja lesz a 21. századi közlekedésnek.    

Forrás:

További autós hírek

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Egy orosz színész nem bírta elviselni, hogy megelőzték, azonnal visszaelőzött. Vesztére. – írja az origo.hu Az egész jelenetet rögzítette az…

Legkevesebb 13 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán – jelentette hivatalos közlésre hivatkozva a szlovák média. A…

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közös kampány keretében, kétnyelvű közlekedésbiztonsági plakátokat helyezett ki az elmúlt…

Kapcsolódó írások

Mini Cooper 1960
2019. október 19.
Olcsó, kicsi és praktikus. Ebből következne, hogy silány és unalmas, de a Mini erre alaposan rácáfolt, mindmáig az egyik legélvezetesebb kisautó a világon!
Hamarosan fizetős lehet az elektromos autók töltése
2017. szeptember 05.
Várható volt, hogy amint beindul az elektromos autók elvárt ütemű terjedése, megszűnnek a kedvcsináló privilégiumok. Elsőként az ingyenes töltést vehetik el a tulajoktól.
Végre egy pofás elektromos autó – II. generációs Nissan Leaf
2018. január 19.
Megérkezett az új Nissan Leaf, új megjelenés, nagyobb teljesítmény, hosszabb hatótávolság, még több kényelem: lassan igazi autó lesz a teljesen elektromos járgány?
Nissan Leaf Nismo 2018 – az izmosított elektromos
2018. július 21.
Az elektromos autó sportosabb változatát ebben a hónapban adják ki. Azoknak készül akik szeretik a sportos vonalat, de ugyanakkor környezettudatosak is!