Életét vesztette a forró kocsiban hagyott 11 hónapos csecsemő

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-02, 13:14

A kislány alig jutott levegőhöz a teljesen átforrósodott autóban.

Apja gondatlansága miatt életét vesztette az a mindössze 11 hónapos csecsemő, aki egy felforrósodott kocsi rabja volt órákon keresztül az USA-ban található Virginia államban.

A férfi a tragikus napon a terepjárójával furikázta a csecsemőt, ám aztán elfelejtette bevinni a csöppséget a házába, miután otthon leparkolt. Az apuka lepihent, közben a gyereke a tűző napon hagyott autóban szunyókált. A férfi egy kis idő elteltével újra útnak indult, egy másik autóval elhajtott az óvodához, ahonnan elhozta az idősebb gyermekét. A teherautóban alvó kislányáról azonban egészen döbbenetes módon teljesen elfeledkezett.

Forró kocsiban felejtett gyermek
A kép csak illusztráció!

A csecsemő tehát a felforrósodott kocsiban maradt, a beszámolók szerint azon a napon több mint 30 fokot mértek a környéken. A gyerkőc minden bizonnyal alig jutott levegőhöz az autó belterében, ahol pokoli hőség tombolt. Az eszméletlen kislányra a járókelők lettek figyelmesek, ők azonnal hívták a mentőket, akik sajnos nem tudták megmenteni az apróság életét.

A férfi ellen még nem emeltek vádat, de a gondatlansága miatt meghalt egy gyermek, ezért a bíróság később még elítélheti.

Felmerül az emberben a kérdés, hogy okozhatunk-e kárt más autójában akkor, ha látjuk, hogy a forró kocsiban ragadt valaki, aki már nincs is a tudatánál. Ha ilyen helyzetbe kerülsz, akkor ne habozz, azonnal lépj a tettek mezejére, de csak akkor rongálj, ha arra feltétlenül szükség van (pl. ha nincsenek nyitva az ajtók, az ablakok pedig csutkára fel vannak húzva).

„Nem büntetendő annak a cselekménye, aki saját, illetve más személyét vagy javait közvetlen és másként el nem hárítható veszélyből menti, vagy a közérdek védelme érdekében így jár el, feltéve, hogy a cselekmény nem okoz nagyobb sérelmet, mint amelynek elhárítására törekedett” – így rendelkezik a magyar törvény a végszükséggel kapcsolatban.

Remélhetőleg senki nem kerül ilyen helyzetbe, és ami a legfontosabb, hogy a legmelegebb hónapokban pár percre se hagyjuk magára a gyermekünket a járműben.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Gödörbe zuhant Lada
2019. november 20.
Csőtörés miatt szakadt be a beton az autó alatt.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek