vasárnap - 2022. October 02.
13.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Életfogytiglanra ítélték a Németországban több embert halálra gázoló férfit

Az ítélet nem jogerős. A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint a védelem még nem döntötte el, hogy fellebbezzen-e.

2020. december 1-jén a németországi Trier városában egy sétálóutcába hajtott nagy sebességgel egy német férfi, amely során öt embert halálra gázolt és 18 másikat megsebesített. Az elhunytak közt egy kilenchetes csecsemő is volt.

Az 52 éves férfi ügyében nem tártak fel terrorizmusra vagy vallási indítékra utaló adatokat, a trieri tartományi bíróság bizonyítottnak találta, hogy szándékosan hajtott a tömegbe, és az volt a célja, hogy minél több emberben kárt tegyen. Ezért különösen súlyosnak minősítették bűncselekményeit, ez a minősítés azzal jár, hogy az elítélt nem kerülhet feltételesen szabadlábra a büntetés első 15 évének letöltése után.

A bíróság azt is elrendelte, hogy életfogytig vonják be a jogosítványát, és zárt pszichiátriai intézetben helyezzék el.  A perben szakértők kimutatták, hogy paranoid skizofréniában szenved és közveszélyes, az a rögeszméje, hogy egy nagyszabású összeesküvés áldozata.

MTI

Nyitókép: Depositphotos

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!