2022. június 08. | 14:31

A Tesla vezére szerint a közösségi oldal megszegte a megállapodásukat.

Elon Musk hétfőn kijelentette, meglátása szerint a Twitter megszegi a megállapodásukat, amikor nem teljesíti a kéretlen levelekkel és a hamis fiókokkal kapcsolatos további információra vonatkozó kéréseit. Musk kijelentette, hogy nem folytatja a közösségi oldal felvásárlását, amennyiben a cég nem tudja bizonyítani, hogy a botok a felhasználók kevesebb mint 5 százalékát teszik ki az oldalon, ahogy az a cég nyilvános dokumentumaiban is olvasható. Az üzletember úgy véli, a hamis fiókok legalább a felhasználók 20 százalékát jelentik.

A Twitter egy nyilatkozatában kijelentette, az oldal továbbra is együttműködik Muskkal és megosztja vele a kért információkat annak érdekében, hogy lezárják a tranzakciót és a meghatározott áron és feltételek mellett létrejöhessen az üzlet.

A Twitter részvényei 2,6 százalékot estek hétfőn. Ez pedig csak még inkább megerősíti a szakértők azon kételyét, hogy Musk nem szándékozik véglegesíteni 54,2 dolláros részvényenkénti ajánlatát. Egyre nagyobb a különbség az aktuális árfolyam és Musk árfolyama között. Mióta a Tesla vezére április 14-én bejelentette a felvásárlási tervét, a részvények értéke alig – és akkor is csak rövid időre – haladta meg az 50 dollárt.

Elon Musk a Twitteren
Kép: Depositphotos

Parag Agrawal, a Twitter vezérigazgatója nemrég szóváltásba keveredett Muskkal a botokkal kapcsolatban. Paraq elmondta, a cég alkalmazottai folyamatosan ellenőrzik a fiókokat, hogy megállapítsák, milyen arányban terjedtek el a botok az oldalon. Hozzátette, Musk 20 százalékos becslése egyáltalán nem megalapozott.

A Tesla vezére ezzel nem ért egyet és úgy ítéli meg, hogy a Twitter megszegte a megállapodásukat és nem tesz eleget az adatokkal kapcsolatos kérésének. Egyúttal a közösségi oldal megpróbálja a szőnyeg alá söpörni a problémát. Mindezzel pedig lehetőséget teremt arra, hogy Musk elálljon az üzlettől.

Andrea Stroppa, a Világgazdasági Fórum korábbi adatelemzőjének becslése szerint az elmúlt kilenc évben a Twitter globális közönségének körülbelül 10 százalékát tették ki a botfiókok. A szakember szerint az arány akár 20 százalékra is emelkedik egyes konkrét témákkal, például a kriptovalutákkal kapcsolatban, és a 30 százalékot is meghaladhatja bizonyos összeesküvés-elméletekkel foglalkozó fiókok esetében.

Nyitókép: Depositphotos