Először versenyez együtt a két magyar bajnok a Hungaroringen

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-10-17, 08:00

Kiss Norbiért az ETCR-ben, Michelisz Norbiért pedig a WTCR-ben szurkolhatunk. 

Kivételes hétvége jön a magyar autósport életében, hiszen hazánk jelenleg két legnagyobb sikereket elért versenyzője fog megküzdeni saját bajnoksága mezőnyével. Magyar diadalra inkább a kamion szakosztályban lesz esély, de könnyen lehet, hogy Michelisz is okozhat meglepetést, hiszen nagyon szereti az itthoni pályát. Kiss Norbi kétszeres ETRC Európa-bajnokként, Michelisz Norbi pedig túraautó címvédőként áll rajthoz a Hungaroringen. Erre pedig sosem volt még példa.

A két magyar bajnok, Kiss Norbi és Michelisz egymás mellett egy boxban

Október 17-én és 18-án egyszerre rendezik meg a kamion-Európa-bajnokság és a túraautó-világkupa magyarországi fordulóját, amelyen nyilván Kiss Norbinak van nagyobb esélye sikert aratni a jelenlegi helyzetben. A kamionversenyző már az első futamot be tudta húzni a Révész TRT csapattal, amely most debütáló alakulatként van jelen a sorozatban. A csapattagokat viszont hozta magával a magyar pilóta, így a megszokott győztes gárda dolgozik Norbi mellett. Csehországban a második futamot csak azért nem nyerte meg, mert fékhiba miatt hátrébb csúszott a harmadik helyre.

Kis Norbi a Révész csapat kamionjával egy pályán

„Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy hazai közönség előtt versenyezhetek. Aztán áprilisról a járvány miatt októberre került át a futam, de sokáig bíztunk abban, hogy hatalmas szurkolótábor előtt körözhetünk a Hungaroringen. Végül az élet ezt átírta, zárt kapuk mögött kell versenyeznünk, de mivel a televízió élőben közvetíti a futamokat, bízom abban, hogy sokan követik majd az eseményt. Érdemes lesz, mert a Hungaroringen többször is teszteltünk, nagyon keményen dolgozott a csapat, hogy az első versenyhétvégén tapasztalt hibákat kijavítsuk, és még gyorsabbak legyünk. Szoros a pontállás összetettben, ezért nem nagyon fér bele egyetlen hiba sem, annak érdekében, hogy a végén az élmezőnyben zárjunk” - mondta Kiss Norbert kamionversenyző.

Van a bajnokok mellett egy fiatal tehetség is, aki mostanában jól szerepel, méghozzá Tassi Attila. A fiatal versenyző több dobogót is elért a korábbi túraautó versenyeken. Érdemes lesz szurkolni a magyar fiúknak, nagy izgalmak várnak ránk.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kiss Norbert Kamionversenyző hírlevél

Kapcsolódó írások

Hungaroring WTCR 2018 - GALÉRIA
2018. április 30.
37 kép arról, milyen is volt a hétvégi WTCR a Hungaroringen!
Michelisz Norbert a Hyundai versenyautójában
2020. október 07.
Az október 16–18-án megrendezésre kerülő futamokat a Sport TV élőben fogja közvetíteni.

További hírek