Elzárták az olajcsapot az ukránok, technikai hibát észlelt a MOL

Közzétéve:
2019-05-21, 08:53

Műszaki hiba miatt felfüggesztették a Barátság kőolajvezeték működését

Nemrégiben már jelentkeztek problémák az Ukránokon keresztül érkező orosz kőolajjal. A problémát a nyersanyag szennyezettsége okozta. A becslések szerint több mint 5 millió tonna klórszármazékot tartalmazó olaj utazott Oroszországból. Az érintett nemzetek mindegyikében, tehát Lengyelországban, Németországban, Ukrajnában, Szlovákiában és Magyarországon is árbeli növekedést és nehézségeket okozott a szennyezett olaj.

Nem sokkal azután, hogy rendeződött a helyzet, most Magyarország irányába Ukrajnától kezdve ismét nincs kőolaj áramlás a Barátság kőolaj vezetéken, ezúttal viszont a magyar oldalon volt probléma. A MOL technikai hibát jelentett, így szüneteltetik a szállítást. Az Ukrtansznafta jelezte, hogy amint a magyar oldalon rendeződnek a problémák, ismét útnak indítja a kőolajat.

mérőóra és biztonsági csap a Barátság kőolajvezeték egy szakaszán

A MOL Nyrt. egyelőre nem közölt részleteket. Valószínűsíthetően az utóbbi időben érkezett szennyezett kőolaj okozhatott műszaki gondot a magyar nagyvállalat rendszerében, és a kijavításához még több idő szükséges. Az Ukrtansznafta április 20. éjjel nyitotta meg ismét a vezetéket. Nagyjából 29 ezer hordónyi kőolaj érkezett a szennyezett rendszerbe, mielőtt a MOL jelezte a hibát az ukrán félnek.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

HVG

Kapcsolódó írások

MOL benzinkút
2020. május 18.
A kereslet csökkenésével indokolják a döntést.
drágább tankolás
2019. április 04.
Alig drágult szerdán az üzemanyagok ára, péntekre újabb emelést jelentettek be

További hírek