szombat - 2023. február 04.
3.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 671 Ft
D 684 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ennek az 1980-as Lincoln Continentalnak csupán 2500 km-t mutat az órája

2020. február 13. | 16:38

Az 1980-as Lincoln Continental Mark VI nem a legkeresettebb a gyűjtők számára, de ez az autó 27 900 dollárért, azaz 8,6 millió forintért a tied lehet.

Ez majdnem annyi, mint egy új Lincoln, de ez a Lincoln Continental egy autóipari remekmű, amellyel csupán 2549 km-t tettek meg, mióta 40 évvel ezelőtt a Michigan állambeli  Grand Rapids településen található Pfeiffer Lincoln kereskedésben megvásárolták. Nem, nem tekerték vissza az óráját, csupán egy érdekes és kissé szomorú történet áll mögötte, annak ellenére, hogy figyelemre méltó állapotban van. A Vanguard Motor Sales szerint az eredeti tulajdonos 1980-ban vásárolta meg az autót, sajnos csupán 2414 km-t tudott megtenni vele, mielőtt hirtelen meghalt.

Ezután a Lincoln évekig fűtött garázsban parkolt, majd a Pfeiffer Lincoln tulajdonába kerül, ahol restaurálták. A munkálatok során új szíjakat és csöveket valamint akkumulátort kapott és átalakították a légkondicionáló rendszert.

A márkakereskedés ezután 2012-ben eladta a Continentalt egy idősebb úriembernek, aki már egy idősek otthonában élt, így nem sokat vezetett és leginkább csak a garázsban állt. Két évvel később elhunyt, hozzátartozói fűtött garázsban tárolták.

Az autót végül a Vanguard Motor Sales vásárolta meg és jelenleg több mint 8 millió forintot kérnek érte, ami kicsit sok egy 40 éves autóért, de úgy néz ki, mintha csak tegnap gurult volna ki a gyárból. Noha a modell a mai szabványok szerint nem luxus, a bőr ülések és a fa berakások viszont nagyon igényesek és kidolgozottak.

A motorháztető alatt egy 5,8 literes V8-as duruzsol, amely állítólag 140 lóerő és 360 Nm nyomaték leadására képes, ehhez egy négysebességes automata váltó csatlakozik, amely a hátsó kerekekre továbbítja az energiát.

F1: a Vietnámi Nagydíjat nem befolyásolja a koronavírus Darabokra tépett egy terepjárót a vonat Nagykanizsánál

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!