Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 02.
3 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Építsd meg álmaid McLaren hiperautóit: McLaren Solus GT & McLaren F1 LM

2023. június 22. | 01:24

Két autó és két minifigura építhető meg a doboz tartalmából, amely összesen 581 elemet tartalmaz.

Kilenc éves kortól ajánlja a gyártó a LEGO Speed Champions sorozat McLaren Solus GT & McLaren F1 LM megépítését. Akadt olyan lépés, ami harminc felett is fejtörést okozott, de némi töprengés után azért adta magát, hogy mit, hova és hogyan kell beépíteni.

A doboz, amelyben a két LEGO McLaren hiperautó komponensei találhatók | Fotó: Tóth Balázs / Alapjárat.hu

Korábbi gyakorlatomnak megfelelően ezúttal sem nehezítettem meg a saját dolgomat, hanem lépésről lépésre haladtam. Egyszerre csak egy zacskó tartalmát bontottam fel, majd követtem az útmutatóban leírt instrukciókat.

A doboz tartalma | Fotó: Tóth Balázs / Alapjárat.hu

122 lépés vezet ahhoz, hogy az alkatrészekből összeálljón a McLaren Solus GT és a sofőr. Én úgy a 38. lépés környékén éreztem ellenállhatatlan vágyat először, hogy beültessem az autóformát öltő szerkezetbe a LEGO hölgyet, de végül szigorúan tartva magamat az útmutatóhoz eltekintettem ettől. A figurára egyébként lehet adni sisakot, vagy akár hajat lehet applikálni a feje búbjára.

Vannak lépések, amik valószínűleg olyan egyszerűek, hogy az útmutatóban nem húzzák be nyíllal, hogy mit hova kell pattintani. Nekem az 54-es lépésnél egy kicsit el kellett időznöm, mire rájöttem, hogy mit hova. Kétségkívül jobban megtornáztatja az ember elméjét, ha nem rágnak mindent a szájába.

Alakul a LEGO McLaren Solus GT | Fotó: Tóth Balázs / Alapjárat.hu

A 60-as és 61-es lépésben felszerelendő oldalsó légterelő elem pontos behelyezése okozott egyedül komolyabb bonyodalmat a számomra. Ezek sajnos a legkisebb fuvallattól is lejárnak, de ha nem helyezem közvetlenül egy ventilátor elé, azért magától persze nem esnek le. Arra viszont érdemes ügyelni, hogy az ember ne az oldalánál fogja meg a verdát, mert akkor garantált a bosszankodás a potyogó alkatrészek miatt.

Az első kerékjárati ív mögötti elem könnyen lepottyan, nem érdemes tapogatni | Fotó: Tóth Balázs / Alapjárat.hu

A többi alkatrész stabil, van, amelyik állítható, a figurát pedig könnyű az ülésbe helyezni. A hiperautó úgy suhan, hogy az embernek rögtön megjön a kedve összerakni a másik McLarent is, az F1 LM-et.

Az elkészült McLaren Solus GT | Fotó: Tóth Balázs / Alapjárat.hu

Az F1 LM építése közben történt egy kisebb malőr: sikerült elkevernem egy apró narancssárga elemet, amire a 35-ös lépés során lett volna szükség. Utóbb kiderült, ennek nem volt jelentősége, mivel egyáltalán nem látható helyen van, és később sikerült a járgányt stabilan megépíteni ennek hiányában is.

A hármas csomag kibontva és szortírozva, a négyes csomag alkatrészei még a zacskóban | Fotó: Tóth Balázs / Alapjárat.hu

A végeredménnyel a magam részéről elégedett vagyok, de beszéljenek helyettem a képek.

Elkészült a két LEGO McLaren hiperautó | Fotó: Tóth Balázs / Alapjárat.hu
Egymás mellett a két LEGO hiperautó | Fotó: Tóth Balázs / Alapjárat.hu

Jelenleg kevesebb mint 20 ezer forintért kapható a két McLaren hiperautót tartalmazó doboz a LEGO weboldalán.

Szijjártó Péter újabb akkumulátoripari beruházást jelentett be Kipróbáltuk új Hyundai Konát, de az Ioniq 6 ellopta a show-t - Menetpróba

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!