A 86-os főúttól nem messze kigyulladt egy román rendszámú Iveco, amely értékes árukat fuvarozott. Mire a tűzoltók odaértek, semmi menthető nem maradt a teherautón.

Az Iveco sofőrje azt állítja, pisilnie kellett, ezért fordult rá a felázott földútra, ahol néhány 100 méter megtétele után lángra kapott a jármű. Nagyon furcsa, hogy a sofőr a mocsaras területet választotta, miközben a 86-os út másik oldalán ott sorakoztak a bevásárlóközpontok, ahol kulturált körülmények között könnyíthetett volna magán valamelyik mosdóhelyiségben.

Szénné égett Iveco oldalról

A járművezető ehelyett rákanyarodott egy mezőgazdasági útra, ahol szénné égett az Iveco. A teherautó rakterében notebookok, számítógépek voltak, a számítástechnikai eszközök a tűz martalékává váltak, valamennyi eszköz megsemmisült. A sofőr ugyan nem sérült meg, de az ő személyes tárgyai is elégtek.

A tűzoltókat a bevásárlóközpont parkolójából értesítette valaki, aki azt hitte, hogy szalmabálák égnek a mezőgazdasági területen. A tűzoltók elég nehézkesen jutottak el a teherautóig, a sáros útszakasz miatt nem tudtak gyorsan haladni. Mire odaértek az Ivecóhoz, már semmi menthető nem maradt a járművön.