Ettől a szivárvány árnyalatú Bentley-től hátast dobsz!

Közzétéve:
2020-05-26, 08:30

A vállalat egyik tervezőjét a Skittles cukorka inspirálta.

Nem számít, milyen fényezés van rajtuk, a legtöbb Bentley után már önmagában is hátrakapják a fejüket az emberek. Nem beszélve erről az egyedi, szivárvány témájú Mulliner Bacalarról, amelynek kifejezetten jól áll ez a cseppet sem szokványos színvilág. Ha már megszámoltad, de még úgy sem tudtad megállapítani, pontosan hány féle szín van a Bentley-n, akkor hadd segítsek!

Bentley Mulliner Bacalar szivárvány árnyalatban

Összesen 7 árnyalat közt tehetünk különbséget, amelyek hivatalos nevükön a: Dragon Red II, az Orange Flame, a Yellow Flame, az Apple Green, a Jetstream II, a Sequin Blue és az Azure Purple. Egyébként a Yellow Flame a Bentley Mulliner Bacalar hivatalos színe, amellyel maga az autó debütált. Noha a szivárványszínű koncepció felettébb rendhagyó, ennek ellenére úgy tűnik, bevált. Tökéletesen alkalmas jármű lehet például egy Pride felvonuláshoz, vagy csak egyszerűen arra, hogy a Bentley-k közül is kitűnhessen. Hogy honnan jött ez a furcsa ötlet? Egyszerű!

A Bentley nemrégiben rendezett cégen belül egy tervezési pályázatot, amit egyszerűen az a tervező nyert meg, aki előállt ezzel a szivárványos ötlettel.

A Bentley Mulliner Bacalar belső online versenyét Stefan Sielaff, az autógyártó tervezési igazgatója bírálta, és a győztes koncepcióról azt állítják, hogy a hála és a remény szimbóluma ezekben a nehéz napokban. A szivárvány témájú Bentley csak külső változtatásokon esett át, a vállalat 6,0 literes, duplaturbós W12-es motorját használja. Úgy vélik, a 605 lóerő és a 904 Nm-es nyomaték elegendő lesz a szivárványok üldözésére. Mindemellett a 3,5 másodperces 0-100 gyorsulásról sem szabad megfeledkezni, ahogyan a 320 km/órás végsebességről sem!

A Mulliner úgy döntött, jócskán lekorlátozza a készülő Bacalar típusok mennyiségét, összesen 12 darabot készít majd belőle. Nos, miután a Bentley-k önmagukban sem kóstálnak keveset, a Bacalart sem adják olcsón. 1,9 millió dollárt, átszámítva nagyjából 611,5 millió forintot kell érte fizetni.

És bár a Skittles-színekbe burkolt Mulliner Bacalar egyelőre csak terv, remélem, hogy egy merész, bátor tulajdonos valósággá teszi ezt a koncepciót és valahol a világban lencsevégre kaphat valaki egy ilyet, természetesen csak miután megfordult az autó után a feje!

Kapcsolódó írások

1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt.
1990 Chevrolet Corvette tanulmányautó, Corvette CERV III, kék, elölnézet, balról
2018. december 20.
A meg nem valósult tanulmányautók tengere mélyén számos fantasztikus autó rejtőzik, ami sosem látott napvilágot. Az elvetélt Corvette-tanulmányok után bemutatom a folytatást.

További hírek