Európa több országában is feloldották a hétvégi kamionstopot

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-03-26, 11:55

Németországban és Spanyolországban kicsit speciális a helyzet ezen a téren.

Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Franciaország és Olaszország is feloldotta a hétvégi kamionstopot, ez a döntés a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművekre vonatkozik.

Németországban a tartományok maguk döntenek arról, mi legyen a kamionokkal. Bajorország, Észak-Rajna-Vesztfália, Szászország és Alsó Szászország arról határozott, hogy azok a kamionok, amelyek higiéniai eszközöket és tartós élelmiszereket szállítanak, hétvégén is közlekedhetnek. Spanyolországban csak bizonyos útvonalakra, időszakokra és áruféleségekre vonatkozik a kamionstop feloldása.

Kamionsor

Európában több helyen is módosítottak a pihenőidőre vonatkozó előírásokon is. A cseh rendőrség például megkérte a magyar kamionosokat arra, hogy a cseh-szlovák határon semmiképp se a jobboldali sávban vegyék ki a 45 perces pihenőidejüket, mert ha így tesznek, azzal akadályoznák a határátkelő forgalmát.  

Ha szeretnéd tudni, hogy a horvátoknál, a szlovéneknél, a szlovákoknál és a többieknél mi a helyzet mostanság az áruszállítás ügyében, akkor kattints ide, ebben a cikkben részletesen tájékozódhatsz mindenről.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Mad Max 2018, avagy a cseh autópálya éjszaka
2018. július 08.
A német vezetési kultúra példaértékű, olyan, mint maga az ország, de elég átlépned a határon kelet felé, minden megváltozik. Na és mi a helyzet délen?
2018. szeptember 21.
Kínai elektromos autókat gyártó startup vállalkozásként a Byton elsősorban a hazai piacon, majd Észak-Amerikában és Európában is szeretne érvényesülni

További hírek