Ez kemény: a srácok az autópályán rollereztek + VIDEÓ

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-08-25, 06:50

Állítólag csak a GPS utasításait követték, így tévedtek fel a négysávos autópályára.

Az incidens az Egyesült Államokban az északi Winsconsin államban történt, három Texas államból származó félnótás a Harley-Davidson Múzeumba igyekezett, amikor az ismeretlen környéken tévedésből – a navigáció parancsait követve – elektromos rollereikkel feltévedtek az I-94-es autópályára. Az esetet rögzítette az autópálya térfigyelő kamerája, íme:

A videón látszik, hogy a nagyokosok az autópálya leállósávban igyekeznek az úti céljuk felé. Igen ám, de ahogy a forgalmas út sávjai egymásba torkollnak, egyszer csak elfogyott előttük a rolleres közlekedésre alkalmas sáv. Jobb híján megállnak és némi fejvakarást követően megszületik bennük a világmegváltó gondolat: fogják magukat és mindhárman keresztülszaladnak / rollereznek jó néhány sávot. 

három férfi elektromos rollerrel az autópályán

Szerencsére baleset nélkül megúszták a rendkívül veszélyes manővert. Az eset nem maradt büntetlenül, egy éppen a környéken tartózkodó rendőr nyakon csípte a szabálytalankodókat és ki is szabott fejenként egy-egy 204 dolláros csekket (kb. 60 000 Ft). Felmerül a kérdés, hogy a férfiak miért hallgattak ész nélkül a GPS-re, mer kizárt, hogy nem látták az út menti táblákból, hogy nagyon rossz irányba tartanak. Nem hiszem, hogy ki kell emelnem, de az eset tanulsága, hogy mielőtt valaki a navigációt követve útnak indulna, minden esetben állítsa be a helyes járműfajtát.

Kapcsolódó írások

Az M7 autópálya egyik szakasza
2019. május 17.
Az autópálya munkálatai csak szeptemberben folytatódnak
Forgalmi dugó Amerikában
2019. december 03.
Most azért volt miért sajnálni a jenkiket.

További hírek