Ez már nagyon kellett: bütykös terepgumival szerelt Brabus Mercedes S-osztály

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-05-28, 13:37

Eddig nem tudta az emberiség mi hiányzik a boldogsághoz: a 900 lóerős, terepjárásra is alkalmas Brabus limuzin

Ha ránézel kifolyik a szemed, de valahogyan így festene a Mercedes luxuslimuzinja, ha emelt futóművet és terepjárásra alkalmas bütykös terepgumikat kapna. Ez az autó aligha fog a valóságban is elkészülni, de a számítógépes grafika mutatja, milyen lenne, ha a Brabus tuningcégnél senkinek se lenne ki a négy kereke. Pedig a pénzes arab vevők vagy az orosz oligarchák árcédulára való tekintet nélkül biztosan lecsapnának az árkon bokron átgázolni képes szörnyre.

Brabus Mercedes S-osztály bütykös terepgumival

Az auó mozgatásáról feltehetően a cég legerősebb, 6,0 literes V12-es, biturbó motorja gondoskodna 900 lóerővel és 1500 Nm forgatónyomatékkal. Ez az erőforrás jelenleg a Brabus 900-as modellhez elérhető, mellyel 3,7 másodperces gyorsulást produkál és 350 km/h-ás végsebességre képes a bőven több, mint 2 tonnás limuzin. Az összkerékhajtásos, terepgumival szerelt Brabus hasonló adatokkal büszkélkedhetne azzal a különbséggel, hogy nem lenne szüksége épített útakra.

Az autót megrajzoló formatervező gondolt azokra is, akik olyan helyekre is elmerészkednének az autóval, ahonnan már csak külső segítséggel lenne képes kikecmeregni, ezért a gallytörő rácson túl csörlőt is álmodott az orrára. A beltér valószínűleg érintetlen maradna – például nem látni a képen az anyósülésen utazó számára elhelyezett kapaszkodót sem – így a megszokott kényelmet és luxust biztosítaná a jármű.

Ha szeretnéd elképzelni, hogy körülbelül mire lenne képes az autó, érdemes megnézned az alábbi videót az amerikai Stadium Super Trucks versenyről!

Forrás:

Kapcsolódó írások

Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?
A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton
Az M7 autópálya egyik szakasza
2019. május 17.
Az autópálya munkálatai csak szeptemberben folytatódnak
Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói