Ezek az E.ON töltők maradnak ingyenesek keddtől

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-11-23, 08:50

A drivE.ON applikációt használók kétféle fizetési mód közül választhatnak a jövőben.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, 2020. november 24-től – néhány kivételtől eltekintve – az E.ON töltőállomásain is fizetőssé válik a villanyautó-töltés. Az átállás miatt kedd reggel (07:00 és 08:00 óra között) nem lehet majd töltést indítani az E.ON töltőin, és a folyamatban lévő töltések is leállnak automatikusan.

Az energetikai vállalat a DC töltést 57 Ft/kWh+11 Ft/perc, az AC töltést pedig 49 Ft/kWh+4 Ft/perces bevezető áron fogja adni. A drivE.ON applikáció felhasználói kétféle fizetési mód közül választhatnak a jövőben, írja a villanyautosok.hu oldal.

E.ON töltőoszlop
Fotó: E.ON

A Simple Pay használatával azonnali bankkártyás fizetésre lesz lehetőség, mégpedig minden egyes töltésindítás után. A rendszer zárolni fogja az applikációban meghatározott összeget a megadott bankkártyán, a töltés befejezésekor a fel nem használt rész nem kerül levonásra, csak a tényleges díj tűnik el a bankszámláról. A töltésről elektronikus számlát is kap a villanyautós.

10 sikeres töltés után az utólagos átutalással történő havi elszámolási mód is elérhető lesz a felhasználók száméra, ebben az esetben az E.ON online ügyfélszolgálata végzi a számlázást. Az adott hónapban végrehajtott töltésekről egyetlen számlát kap az ember, a számlán szereplő összeget utólag kell rendezni átutalással. A két fizetési mód nem kombinálható.

Néhány töltőoszlop használata kedd után is ingyenes marad, ezek az Ajka, Balmazújváros, Göd, Hatvan, Várpalota településeken telepített önkormányzati tulajdonú töltők.

Kapcsolódó írások

Az E.ON töltőjénél egy nő, aki az elektromos autójának támaszkodik
2020. április 20.
Ha az elmúlt napokban fennakadást tapasztaltál a szolgáltatásban, akkor ezért volt.
Aldi elektromosautó-töltő
2020. június 30.
Összesen nyolc üzletüknél telepítettek E.ON töltőpontokat.

További hírek