Kedd délután publikálta a magyar rendőrség a nagy népszerűségnek örvendő Pofátlan(TAN)ítási videósorozat 17. részét, amely néhány perc alatt több ezer lájkot kapott a Facebookon. A rendőrök az augusztusi hosszú hétvégén az M7-es autópályán vadásztak a leállósávban (és a forgalomtól elzárt területen) előzgető sofőrökre, és bizony akadt dolguk rendesen, annak ellenére, hogy előre figyelmeztettek mindenkit arra, hogy razziázni fognak a sztrádán.

Az elmúlt pár napban nagy volt a forgalom az autópályán, akinek volt rá lehetősége, az célba vette a Velencei-tavat és/vagy a Balatont, hiszen a hosszú hétvégén ragyogó volt az időjárás (a vasárnapot leszámítva).

A rendőrök is tisztában voltak azzal, hogy mekkora kalamajka várható az M7-esen, de előre szóltak, hogy mire készülnek. Sokan mégis átmentek bunkóba és a leállósávot használták előzésre (nem egy szabálysértő a forgalomtól elzárt területen való haladástól sem riadt vissza).

A rendőrség közlése szerint 2020. augusztus 19-étől 23-áig tartottak az ellenőrzések az M7-es autópálya budapesti, Pest, Fejér és Veszprém megyei szakaszán. A civil jellegű kocsikkal dolgozó rendőrök 5 nap alatt összesen 67 járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. A kiszabott bírság minden esetben 100 ezer forint és 6 előéleti pont volt, mondta el Óberling József r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője.