Ezzel az egyedi Porsche 924S ralival kimennék a terepre

Közzétéve:
2019-07-19, 11:28

Sajnos csak egy darab készült ebből a csodálatos 924S módozatból.

A Porsche 911 Safari a Stuttgart gyártó egyik legikonikusabb járműve, azonban nem érhető el bárkinek, ugyanis legalább hétszámjegyű összegnek kell lennie a bankszámládon, természetesen dollárban, ha egy ilyenre fened a fogad. 

Hasonló terepre született a 924S ralira felkészített változata, azonban jóval kedvezőbb áron lehet most a tied. A Bring A Trailer weboldalán több ritka autót árvereznek el, ez a rengeteg módosításon átesett Porsche is megtalálható még pár napig. A jelenlegi tulajdonosok a 2019-es Baja XL ralin és a Coastal Range Rewind ralin hajtották. Az  autót a Los Angeles-i Porsche élményközpontban mutatták be, és 2019 áprilisában szerepelt a Petrolicious-ban is. A legtöbb számlán tavalyi dátum szerepel. 

Porsche 924S Baja Rally car hátulról

A leírás alapján eredetileg Guards Red árnyalatot kapott, majd számos  fehér és arany díszítést kapott. Emellett megörökölte a 924 Turbo első, illetve hátsó lökhárítóját és a fekete motorház tetejét is. A ralis vonalat erősítik a 15 colos Braid Fullrace TR felnik, melyekre 215/75 BFGoodrich KO2 gumiabroncsok kerültek. Közelebbről megnézve pedig egyéni felfüggesztés bújik meg alatta. A tetejére felkerült egy Yakima tetőcsomagtartó kosárral, amiben elhelyeztek két RotopaX üzemanyagkannát. Előre egyedi gallytörőt és pár Hella 500 rally LED lámpákat pakoltak, amiktől elég agresszív lett a kicsike. 

A Porsche 924 Baja Rally orr része

A Porsche 944-ből megörökölte a manuális ötsebességes short shift váltót, de van még benne egy Momo Monte Carlo kormánykerék, Lloys gumi padlószőnyeg, Garmin GPS rendszer és USB portokkal rendelkező panel is. A műszer szerint  153 ezer km van benne, ami annyira nem is sok. 

Porsche 924S Baja Rally belseje

A géptető alatt egy 2,5 literes soros négyhengeres erőforrás bújik meg, amely 150 lóerő leadására képes. Ezen kívül nyilván számos alkatrészt cseréltek strapabíróbbra benne. 

A cikk megírásakor a licit 11 200 dollárnál, azaz kicsivel több mint 3 millió forintnál járt. 

Kapcsolódó írások

1979 Porsche 935 F1 street legal, kék, oldalnézet, balról
2018. december 13.
A Porsche 935-ös modelljei a pályákon kívül tiltólistásak voltak. Kivéve azt az egy darabot, ami most eladásra kerül
Top 5 Porsche tanulmányautó, fehér Porsche, elölnézet, balról
2018. december 30.
A Porsche úgy döntött, bemutatja 5 kedvenc tanulmányautóját. A lista némely tagja meghökkentő, de egyikük sem mondható utolsónak.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
A 70-es évek 6 ikonikus sportautója
2017. november 10.
Mikrofonfrizurák, barkók, tömött bajszok, magas derekú trapéznadrágok, női és férfi kezeslábasok – a 70-es évekről sok borzasztó kép is bevillanhat. Az autóiparban viszont csodálatos modellek születtek ekkor.