2019. október 18. | 11:22

Erre vajon mi szükség volt?

Teljesen szabálytalanul előzött egy magyar rendőr, a manőverről videó is készült, a képsorok önmagukért beszélnek.

Az eset szeptember végén történt, mégpedig egy szombati napon, amikor gyér volt a forgalom. Amint az alábbi felvételen látható, a rendőrautó a kanyarodósávból vágott be egy szabályosan közlekedő autós elé, mégpedig az utolsó pillanatban. A rendőr nem használt megkülönböztető jelzést, így ebben a forgalmi szituációban a szolgálati verdája sima autónak számított. A járőr nyilván pontosan tudta ezt, ezért nem reagált arra, hogy hátulról rádudáltak, ha leállt volna vitatkozni, akkor abból ő jött volna ki vesztesen.

„Álmos szombat délután történt az egész, nulla forgalommal, se közel, se távol nem volt mögöttem autó. Teljesen felesleges volt a rendőr feszkózása…” – írta a felvételt készítő autós.

Kíváncsi vagyok, hogy indul-e belső vizsgálat a szabálytalankodó rendőr ellen. Szerintem van miért aggódnia a fakabátnak, hiszen az ORFK azt a két motoros rendőrt is elővette, akik meló közben kő-papír-ollóztak az M7-es autópályán. Ha már az a kis mókázás kiakasztotta a rendőrség felső vezetését, akkor mit fognak szólni a nagyfőnökök ehhez a videóhoz?