Féktelen száguldozásba kezdhetnek a dubaji mentősök

Közzétéve:
2019-10-10, 13:55

Garantáltan gyorsan kiérnek majd a helyszínre az új Nissan GT-R és C7 Corvette modellekkel.

Társszerző: Hajdu Balázs

Dubajban a rendőrség jól ismert arról, hogy járműflottája a világ leggyorsabb, legdrágább és leglátványosabb autóiból áll. Úgy tűnik, a mentőszolgálat sem akar lemaradni a hekusoktól. A közösségi médiában jelentették be, hogy egy Nissan GT-R és egy C7 Chevrolet Corvette Grand Sport modellel bővítették a gépparkot. Az biztos, hogy gyorsan megy majd a betegszállítás.

Jogosan merül fel benned a kérdés, mégis, hogy az ördögbe lehet ezeket a kétajtós sportautók mentőautóként használni. Nos, sehogy. A kocsikat főleg a turisták körében népszerű helyeken szolgálatot teljesítők fogják használni, valamint sporteseményeken lesznek láthatók, promóciós célból.

sportautókkal közlekedhetnek a dubaji mentősök

A Nissan GT-R és a Corvette Z06 ezek mellett gyakorlati feladatot is teljesítenek majd. Mindkét autót újraélesztő-készülékkel, oxigénpalackkal és közúti elsősegélycsomaggal szerelik fel. A dubaji mentőszolgálat szóvivőjének elmondása alapján a járművek felére csökkentik a kiszállási időt.

A mentőszolgálat használatában további nagyteljesítményű autók is vannak, például két Ford Mustang, egy Dodge Challenger és egy Lotus Evora.

Ahogy fentebb említettem, a dubaji rendőrség is időről-időre újabb egzotikus járműmodellekkel bővíti flottáját. Rendelkeztek már Aston Martin One-77, Bugatt, Bugatti Veyron Grand Sport, Porsche 918 Spyder, Ferrari FF, Nissan GT-R, McLaren 12C, Lamborghini Aventador, BMW M6 Gran Coupe, Brabus G63 AMG, Audi R8 V10, a Mercedes-Benz SL 63 AMG autócsodákkal.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

SLS AMG Fab Design
2020. március 03.
Kint tartózkodásom során nem mindennapi élményekkel gazdagodtam, amiért nem tudok eléggé hálás lenni!
DRIFT: Lamborghini Murciélago vs. Nissan GT-R
2017. június 30.
Anglia szeszélyes kikötőjében egy Lamborghini Murciélago néz farkasszemet egy 1400 lóerős Nissan GT-R-el! Ki lesz a jobb? Döntsd el te!

További hírek