csütörtök - 2022. October 06.
20.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Féktelen száguldozásba kezdhetnek a dubaji mentősök

Garantáltan gyorsan kiérnek majd a helyszínre az új Nissan GT-R és C7 Corvette modellekkel.

Társszerző: Hajdu Balázs

Dubajban a rendőrség jól ismert arról, hogy járműflottája a világ leggyorsabb, legdrágább és leglátványosabb autóiból áll. Úgy tűnik, a mentőszolgálat sem akar lemaradni a hekusoktól. A közösségi médiában jelentették be, hogy egy Nissan GT-R és egy C7 Chevrolet Corvette Grand Sport modellel bővítették a gépparkot. Az biztos, hogy gyorsan megy majd a betegszállítás.

Jogosan merül fel benned a kérdés, mégis, hogy az ördögbe lehet ezeket a kétajtós sportautók mentőautóként használni. Nos, sehogy. A kocsikat főleg a turisták körében népszerű helyeken szolgálatot teljesítők fogják használni, valamint sporteseményeken lesznek láthatók, promóciós célból.

A Nissan GT-R és a Corvette Z06 ezek mellett gyakorlati feladatot is teljesítenek majd. Mindkét autót újraélesztő-készülékkel, oxigénpalackkal és közúti elsősegélycsomaggal szerelik fel. A dubaji mentőszolgálat szóvivőjének elmondása alapján a járművek felére csökkentik a kiszállási időt.

A mentőszolgálat használatában további nagyteljesítményű autók is vannak, például két Ford Mustang, egy Dodge Challenger és egy Lotus Evora.

Ahogy fentebb említettem, a dubaji rendőrség is időről-időre újabb egzotikus járműmodellekkel bővíti flottáját. Rendelkeztek már Aston Martin One-77, Bugatt, Bugatti Veyron Grand Sport, Porsche 918 Spyder, Ferrari FF, Nissan GT-R, McLaren 12C, Lamborghini Aventador, BMW M6 Gran Coupe, Brabus G63 AMG, Audi R8 V10, a Mercedes-Benz SL 63 AMG autócsodákkal.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!