Féktelen száguldozásba kezdhetnek a dubaji mentősök

Közzétéve:
2019-10-10, 13:55

Garantáltan gyorsan kiérnek majd a helyszínre az új Nissan GT-R és C7 Corvette modellekkel.

Társszerző: Hajdu Balázs

Dubajban a rendőrség jól ismert arról, hogy járműflottája a világ leggyorsabb, legdrágább és leglátványosabb autóiból áll. Úgy tűnik, a mentőszolgálat sem akar lemaradni a hekusoktól. A közösségi médiában jelentették be, hogy egy Nissan GT-R és egy C7 Chevrolet Corvette Grand Sport modellel bővítették a gépparkot. Az biztos, hogy gyorsan megy majd a betegszállítás.

Jogosan merül fel benned a kérdés, mégis, hogy az ördögbe lehet ezeket a kétajtós sportautók mentőautóként használni. Nos, sehogy. A kocsikat főleg a turisták körében népszerű helyeken szolgálatot teljesítők fogják használni, valamint sporteseményeken lesznek láthatók, promóciós célból.

sportautókkal közlekedhetnek a dubaji mentősök

A Nissan GT-R és a Corvette Z06 ezek mellett gyakorlati feladatot is teljesítenek majd. Mindkét autót újraélesztő-készülékkel, oxigénpalackkal és közúti elsősegélycsomaggal szerelik fel. A dubaji mentőszolgálat szóvivőjének elmondása alapján a járművek felére csökkentik a kiszállási időt.

A mentőszolgálat használatában további nagyteljesítményű autók is vannak, például két Ford Mustang, egy Dodge Challenger és egy Lotus Evora.

Ahogy fentebb említettem, a dubaji rendőrség is időről-időre újabb egzotikus járműmodellekkel bővíti flottáját. Rendelkeztek már Aston Martin One-77, Bugatt, Bugatti Veyron Grand Sport, Porsche 918 Spyder, Ferrari FF, Nissan GT-R, McLaren 12C, Lamborghini Aventador, BMW M6 Gran Coupe, Brabus G63 AMG, Audi R8 V10, a Mercedes-Benz SL 63 AMG autócsodákkal.

Forrás:

További autós hírek

Mentőautó ütközött személyautóval Nyíregyházán, a Pazonyi úton vasárnap este. A baleset következtében a gépkocsiban utazó 31 éves nő a helyszínen életét vesztette. További...

Olvasónktól kaptuk a videót az Illatos úti tahó teherautósról. Írja: “Az illatos út elején egy teherautó a tilos jelzés ellenére piros lámpánál és...

Elképesztő állapotban szeretett volna a következő videó “főhőse” autót vezetni. Olvasónk, aki megakadályozta ezt, a következőt írta: “Akkor kezdtem el felvenni, miután kiesett...

Viber közösségünkbe küldtek egy videót, amin már megint egy magát rettentően jó sofőrnek képzelő autós kezd előzésbe. Persze a gond nem is ezzel...

Tilos jelzést mutatott a sorompó, de a vonatra aztán hiába vártak az autósok. Pedig a többség megállt, ahogy az elő van írva, csakhogy...

Kapcsolódó írások

DRIFT: Lamborghini Murciélago vs. Nissan GT-R
2017. június 30.
Anglia szeszélyes kikötőjében egy Lamborghini Murciélago néz farkasszemet egy 1400 lóerős Nissan GT-R-el! Ki lesz a jobb? Döntsd el te!
Nissan GT-R/C: távirányítós autó nagyfiúknak
2017. október 11.
Silverstone legendás pályáján 210 km/h-ás sebességet produkált a hétköznapi, PS kontrollerrel irányított Nissan GT-R/C. Te is képes lennél erre?
A 800 lóerős Nissan Navara és a többiek
2018. január 30.
Ha Nissan Navara tulajdonos vagy és van hozzá elég muníciód, akkor az SVM tuningcég akár a GT-R motorját is elhelyezi a pick-upodban. A határ a csillagos ég!
Fantasztikusan fest az Italdesign és a Nissan közös álma, a GT-R 50
2018. június 29.
A szenvedélyes japán prototípus találkozása az ízléses olasz formatervezéssel