Már azt hittem, hogy lesz egy olyan nap, amikor nem kell írnom semmilyen horrorkaravánról, de egy bolgár sofőr gondoskodott arról, hogy ez ne így legyen.

A brutális horrorszerelvényről az RTL Híradó egyik olvasója készített amatőr felvételt Veszprémnél. A sofőr a következő felállást választotta: a kisteherautója után kötött egy utánfutót, amin egy másik teherautó pihent, annak a platóján pedig egy kocsi zötykölődött.

Bolgár horrorkaraván tűnt fel Veszprémnél

Ugyanezt a szerelvényt látta később a 112 Press olvasója Bucsunál, a határon, állítása szerint a rendőrök körbevették a szerelvényt. Ilyen vontatmánnyal talán még a rutinos kollégák sem találkoztak. Korábban  egyébként már igazoltatták a bolgár sofőrt a 89-es számú főúton, kicsit sem meglepő módon a horrorkaraván súlya a legnagyobb megengedett össztömeget jócskán túlszárnyalta.

Egy vezetéstechnikai szakértő szerint a szerelvény garantáltan balesetveszélyes volt, váratlan helyzet esetén a kisteherautó bebucskázhatott volna, onnantól kezdve pedig borul minden oldalra a fizikai törvényeinek megfelelően. Szerencsére azonban ez nem történt meg.