Felrobbant egy garázsban a Hyundai Kona full elektromos változata

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-07-29, 13:49

A detonáció még a garázsajtót is levitte.

Bizarr incidens történt még pénteken Montrealban: egy garázsban álldogáló Hyundai Kona lángra kapott, majd felrobbant. A full elektromos hajtáslánccal rendelkező kocsiból nem sok maradt, ráadásul a garázsajtó is eltűnt a detonáció hatására.

Az autó tulajdonosa, Piero Cosentino azt nyilatkozta a CBC-nek, hogy a garázs egyik pillanatról a másikra sötét füstfelhőbe burkolózott, majd a kocsi – és vele együtt a garázsajtó – felrobbant. A tűzoltók gyorsan kiértek a helyszínre, és egykettőre eloltották a tüzet. Szerencsére senki sem sérült meg.

Cosentino hozzátette, ha ő vagy valaki más a garázsajtó előtt szöszmöszölt volna a baleset pillanatában,akkor egészen biztosan a kórházban kötött volna ki. Érdekesség, hogy a robbanás előtt a Hyundai nem volt töltőre kapcsolva, vagyis elektromos kisülés nem okozhatta a kigyulladást. A tűzoltóság pedig nem tudta megállapítani, hogy pontosan mi vezetett a robbanáshoz.

Forrás:

További autós hírek

A kategóriák között egyértelműen a SUV vezeti az idei eladási listát (is), csak ebből a fajtából 47480 újat állítottak forgalomba,…

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Egy orosz színész nem bírta elviselni, hogy megelőzték, azonnal visszaelőzött. Vesztére. – írja az origo.hu Az egész jelenetet rögzítette az…

Legkevesebb 13 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán – jelentette hivatalos közlésre hivatkozva a szlovák média. A…

Kapcsolódó írások

Hamarosan fizetős lehet az elektromos autók töltése
2017. szeptember 05.
Várható volt, hogy amint beindul az elektromos autók elvárt ütemű terjedése, megszűnnek a kedvcsináló privilégiumok. Elsőként az ingyenes töltést vehetik el a tulajoktól.
Végre egy pofás elektromos autó – II. generációs Nissan Leaf
2018. január 19.
Megérkezett az új Nissan Leaf, új megjelenés, nagyobb teljesítmény, hosszabb hatótávolság, még több kényelem: lassan igazi autó lesz a teljesen elektromos járgány?
Nissan Leaf Nismo 2018 – az izmosított elektromos
2018. július 21.
Az elektromos autó sportosabb változatát ebben a hónapban adják ki. Azoknak készül akik szeretik a sportos vonalat, de ugyanakkor környezettudatosak is!
Volkswagen SEDRIC, elölnézet, animált kép
2018. október 29.
2018-ban már szinte minden gyártó próbálkozik teljesen önálló autók kifejlesztésével. A Volkswagen egy lépéssel előrébb jár: A SEDRIC annyira önálló, hogy a mérnökök a kormányt is kispórolták.