Az olaszok 2009-ig gyártott modellje elég nagy durranás volt a maga idejében, ám vérbeli Ferrari modellként még 2020-ban is ínyenc darabnak mondható. Az AutoTopNL csatornán megjelent videóban egy német autópályán hajtottak meg egy ezüstmetál szépséget, méghozzá egészen a végsebességig pörgették, amit még ennyi idő után is gond nélkül megfutott ez az F430.

Pedig ez nem egy kiállítási tárgy, hiszen a műszerfalon látható közel 67 ezer km-es futásteljesítmény arról árulkodik, hogy ezt az autót használták is rendesen. A 4,3 literes V8-cal szerelt modell 490 lóerőt és 465 Nm csúcsnyomatékot produkált újkorában, most pedig tesztelték, hogy a tudja-e még a 310 km/órát. A válasz: igen. A POV típusú videóban te is átélheted tompított kiadásban, hogy milyen lehet ilyen tempóval száguldani az autópályán, miközben a szélső sávban 130-cal poroszkálók mellett úgy hajtasz el, mintha azok parkoló autók lennének.

Itt kivételesen nem poénból kell hozzátenni, hogy a tesztet egy sebességkorlátozásoktól mentes német autópálya-szakaszon végezték, mivel a valóságban tényleg így történt.