Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 02.
3.5 °C
köd
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Fokozódik a buszsofőrhiány Magyarországon: Már a Fülöp-szigetekről toboroznak munkaerőt

2023. július 20. | 08:09

A magyar buszsofőrök inkább külföldön vállalnak munkát, a helyükre pedig külföldről érkezhet utánpótlás.

Manapság igen kevesen állnak buszsofőrnek, ám közöttük is nagy a lemorzsolódás aránya. Erről Naszályi Gábor, Közlekedési Szakszervezet elnöke beszélt az RTL Híradó számára.

Általános európai uniós problémáról van szó, ami idehaza az átlagosnál nagyobb problémát okoz. Mivel alacsonyak a magyar bérek, így sok magyar munkavállaló inkább külföldön dolgozik elmondása szerint.

Egyes magyar városokban olyan nagy a hiány, hogy külföldi munkavállalókkal kívánnak úrrá lenni a problémán. Egy Fülöp-szigeteki munkaerő-közvetítő cég 100 embert toboroz Székesfehérvárra.

Tapasztalt sofőröket keresnek, akiknek 250 ezer forintos fizetést ígérnek. A jelentkezés feltétele az érettségi és a legalább 150 centiméteres testmagasság, szúrta ki a Gulyáságyú Média.

A BKV-nál is problémát jelent a sofőrhiány. A nyár elején ezért toborzókampány indult, 2023. június 1-je és augusztus 31-e között bruttó 500-500 ezer forintot kaphat az, aki buszvezetőt ajánl és az is, aki a BKV-nál helyezkedik el.

A bónusz megszerzésének van azonban feltétele. Az BKV új alkalmazottainak legalább fél évig főállásban a vállalatnál kell maradnia.

A BKV szeretné bevonzani a tapasztalt sofőröket is. A bónusz célja az, hogy a jelenleg máshol tevékenykedő járművezetőket is átcsábítsák.

Depositphotos
Alig szerezte meg a jogosítványát, máris balesetet okozott a családapa: óriási hibát követett el Egy Ferrari Monza SP2 volánja mögött kapták lencsevégre a világ egyik legjobb labdarúgóját, Erling Haalandot

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!