A fóliázás nem csak tuningra jó

Közzétéve:
2020-10-26, 17:05

A Füzi Wrap & Fólia Design csapata még kőfelverődés elleni fóliát is kínál az autódhoz.

Sokan azt gondolják, hogy az autó fóliázása csakis optikai tuning céljával történhet, azonban jóval több funkciója lehet az üvegek, a fényszóró vagy kasztni fóliázásának. Szerencsére vannak olyan műhelyek, ahol minőségi fóliákat használnak, ilyen például a Füzi Wrap & Fólia Design is Szombathelyen, ahol mindenki megtalálhatja a neki szükséges autóborítást. De miből lehet választani?

Ford Mustang

Az üvegre is többféle céllal kerülhet fel a fólia: fontos lehet a hővédelem, amely már egy világosabb árnyalatnál is jelentős tud lenni, ám a sötétebb fóliák fényáteresztő képessége kisebb, így azok a hőt is jobban képesek elnyelni. Ez lényeges szempont lehet kisgyermekeseknek, hiszen a hátul ülőknek általában kevesebb szellőző jut az autókban. Nem kell feltétlenül sötét fóliát választani ahhoz, hogy csökkenjen az autó felmelegedése, már a világosabb árnyalatok is képesek meggátolni valamilyen szinten a napsugarak melegítő hatását.

Mercedes

Szintén lényeges szempont lehet a biztonság, hiszen egy sötétre fóliázott üvegen nem látnak be az illetéktelenek, ezzel pedig csökkenteni lehet a lopáskárok lehetőségét. Emellett egy baleset esetén is hasznos tud lenni, hiszen a fólia meggátolja, hogy az üveg szilánkosra törjön. Harmadsorban az autó kinézetét is javíthatja, ezáltal egyedi stílust lehet kölcsönözni a járműnek. A hátsó szélvédőre és a hátsó oldalablakokra tetszőleges sötétségű fólia kerülhet, míg elöl a fényáteresztő képesség mellett az autó gyári sötétítésének mértéke határozza meg, hogy milyet lehet feltenni a szélvédőre és az oldalablakokra.

BMW

Az üvegek fóliázása a B-oszloptól hátrafelé egy olyan középkategóriás autónál, mint például egy Škoda Octavia, nagyjából 36 ezer forinttól már kivitelezhető a Füzi Wrap & Fólia Design műhelyében. A szombathelyi szakemberek a Skyfol termékeinek felső három kategóriáját használják, így a minőség garantált.

Fóliázás

Választható még a kőfelverődés elleni védőfólia is, ez a PPF technológia ellenáll a használatkor jelentkező apróbb karcok és fizikai behatások ellen, főleg az autó orrát lehet megkímélni a kőfelverődésektől. Ez az alaphelyzetben áttetsző fólia nem eredményez színváltozást, az öngyógyuló képességének köszönhetően pedig hő hatására a kisebb karcolásokat képes akár el is tüntetni. Ez az egyetlen csapat jelenleg Vas megyében, amely a STEK prémium kőfelverődés elleni fóliát használja.

Fóliázott autó oldalról fotózva

Van lehetőség továbbá a lámpák védelmére is, hiszen ezek fóliázása a mattulástól és a kavicsoktól is megóvhatja a fényszórót. Vállalnak továbbá épület- és kirakatfóliázást is, a kínálat tehát elég széles.

Audi

Természetesen nem maradhat ki maga a kasztni fóliázásának lehetősége sem, ennek egyik nagy előnye, hogy a jármű eredeti színe rombolás nélkül visszaállítható a fólia leszedésével. Bármelyik szolgáltatást is választod, a Füzi Wrap & Fólia Design csapata mindent elintéz neked, csak le kell adnod a kocsit a megbeszélt időpontra, a mosást, a polírozást, valamint a szét- és összeszerelést is megoldják.

A Füzi Wrap & Fólia Design műhelyét Szombathelyen, a Zanati út 30. szám alatt találhatod, a további információkért és képekért pedig keresd fel Facebook és Instagram oldalukat!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Honda Jazz tuning
2020. május 11.
Ugyan csak optikai tuningról van szó, ez az építmény biztosan kizökkent a karantén okozta unalmakból!
Manhart TR850 tuning egy parkolóban, féloldalról
2020. szeptember 07.
A német tuningcég 270 lóerővel pumpálta fel a 991.2-es Turbo S kivitelt.

További hírek