Fontos bejelentést tett a Lamborghini

Közzétéve:
2020-03-13, 16:11

A potenciális vásárlókat érzékenyen érintheti a döntés.

Társszerző: Hajdu Balázs

2020. március 25-ig bezárja Sant’Agata Bolognesében lévő gyárát a Lamborghini a koronavírus miatt.

Kína után Olaszországban van a legtöbb koronavírus-fertőzött a világon. A John Hopkins Orvostudományi Egyetem beszámolója alapján 12 462 beteget diagnosztizáltak az országban, illetve 827 halálesetről szólnak a hírek. Több mint 1000 ember teljes mértékben felépült, ám a koronavírus egyre ijesztőbb méreteket ölt világszerte.

A járvány eddig is éreztette negatív hatásait az autóiparban. A világ legnagyobb piacának számító Kínában hatalmasat zuhantak az eladási mutatók, Európában pedig a legtöbb autógyártó alkatrészhiánnyal küszködött. Az autósport világát sem kímélte a koronavírus, az első négy Forma-1-es Nagydíj biztosan elmarad, illetve a Formula-E szezonját is két hónapra felfüggesztették.

„Az intézkedés mögött társadalmi felelősségvállalás és a dolgozóink iránti figyelem áll. Kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk egymásra ebben a rendkívül nehéz időszakban. Olaszországban is egyre súlyosabb a helyzet. A koronavírus gyorsan terjed, nekünk meg kell próbálnunk lelassítani a járványt” - mondta Stefano Domenicalli, a Lamborghini elnök-vezérigazgatója.

Az Urus SUV elképesztő sikereinek köszönhetően dübörög a termelés a Lamborghini gyárában. Az olasz csúcsmárka rekordot jelentő, 8 205 járműve értékesített tavaly, mely 43 százalékos emelkedést jelent 2018-hoz képest. Az Urus mellett a Huracan, valamint az Aventador modellek is szépen fogytak.

Lamborghini gyár

Miközben a Lamborghini bezárja Sant’Agata Bolognesében lévő gyárát, az olasz Motor1.com beszámolója szerint a Ferrari egyelőre nem készül hasonlóan drasztikus lépésre. A maranellói gyár további értesítésig üzemel, ami elég meglepő, hiszen ők is a koronavírus epicentrumában vannak.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Tesla fremonti gyára
2020. március 20.
Az említett autógyártók a jelenlegi helyzetben segítenek, amivel csak tudnak.
Az 1963-as Jeep Wagoneer elölről fotózva
2020. január 03.
Lassan 6 évtizedre tekint vissza a luxus SUV-ok története.

További hírek