Jó hírt kaptak az autósok, péntektől ugyanis a benzin és a gázolaj átlagára is bruttó 4-4 forinttal kerül majd kevesebbe a magyar töltőállomásokon. Így az átlagárak újra 450 forint alatt lesznek a hét második felétől.

Tankolás
Fotó: Reuters

Szerda reggel történelmi magasságba emelkedett a magyar benzinár, ami azért valljuk be, sokakat rosszul érintett. Most viszont legalább egy pici öröm érte az autósokat, holnapután ha nem is sokkal, de mérséklődnek az üzemanyagárak. Ez mondjuk nem a forintnak köszönhető, hanem annak, hogy a Brent olaj hordónkénti ára beesett 70 dollár alá néhány nap alatt.

A szakértők szerint az olajár kapcsán tapasztalható zuhanás csak átmeneti, szóval arra ne számítsunk, hogy az előttünk álló hetekben folyamatosan lejjebb kúsznak az üzemanyagárak. Még a koronavírus-járvány negyedik hulláma sem jelentene drasztikus változást, a magyar kormány ugyanis már pedzegette, hogy a magasabb átoltottság miatt hatalmas lezárásokra már nem kell számítanunk.

Ez még a jövő zenéje, egyelőre hagyják az embereket nyaralni és drágán tankolni, péntektől mondjuk kicsit javul a helyzet ez ügyben, így alakulnak az átlagárak péntekről:

  • 95-ös benzin: 449 Ft/liter
  • Gázolaj: 443 Ft/liter