2022. május 23. | 13:34

Az ügyet a hatóságok mellett a gyermekvédelmisek is vizsgálják.

Nehéz dolog a gyereknevelés, extrém esetben a kocsit is elviszi egy körre a csemete, ha a szülők szem elől tévesztik őt. Egy amerikai család pontosan ezt élte meg az USA-ban.

A hétéves Daniel egy székre állva csente el a Kia Sportage slusszkulcsát, míg az édesapja és az édesanyja aludt. A fedélzeti kamera felvételt is készített a kormánykerék mögött helyet foglaló kisfiúról. A vezetés persze nem ment neki, hiszen alig érte el a pedálokat és fogalma sem volt, mit csinál. Mint később elmondta, azt hitte, hogy a kocsi magától megy előre.

Miután elindult otthonról, gyorsan elpárolgott az önbizalma, végül sikerült forgalommal szembe kormányoznia a családi autót. A többi járművezető nem akart hinni a szemének, de legalább hívták a 911-et, így a hatóságok gyorsan értesültek ez esetről.

Közben több járókelő is megpróbált véget vetni a menetpróbának, néhányan állítólag igyekeztek betörni az ablakokat, hogy hozzáférjenek a Kia kezelőszerveihez. Azonban erőfeszítéseik hiábavalóak voltak, mivel Daniel kalandja csak azután ért véget, hogy a Sportage nekiment egy Jeep Libertynek.

A kisfiúnak szerencsére nem esett baja, de a rendőrök nem voltak túlságosan elragadtatva a balesettől és állítólag a helyi gyermekvédelmisek is vizsgálják az esetet, tehát a szülőket még felelősségre is vonhatják a történtek miatt.

Nyitókép forrása: Kia