Érdekes jelenetet rögzített egy autó belső kamerája Székesfehérváron. A 24-es számú autóbusz sofőrjének nem volt elég türelme a menetiránynak megfelelően, szabályosan behajtani egy körforgalomba, így egyenesen átvágva, a forgalommal szemben közlekedett.

A viszonylag élénk autósforgalmat bonyolító Pozsonyi út felső részén a közelmúltban alakítottak ki egy új körforgalmat. Az arra közlekedők pontosan tudják, hogy a középre helyezett növényekkel és akadályokkal kijelölt körforgalom nem ideális méretű, emiatt lényegesen le kell lassítani előtte. Egy csuklósbusszal még nehezebb feladat szabályosan áthaladni rajta. A székesfehérvári buszsofőrök a Király sor és a Géza utca kereszteződésébe épített körforgalomra is panaszkodtak, szerintük ott egyenesen képtelenség befordítani a méretes járműveket. A panasz ugyan érthető, ám ameddig fizikailag lehetséges szabályosan áthaladni a körforgalmon, addig nem kellene a menetiránnyal szemben átvágni rajta.

A videóból kiderül, hogy a buszsofőr vakmerő akciója nem okozott balesetet, ami pusztán annak köszönhető, hogy éppen nem jött szembe senki. Az utasok közül páran biztosan megrémültek, nem lettem volna a helyükben.


Gratulálok az MZN-717 rendszámú busz vezetőjének, hogy 2020.11.10-én 13:56-kor (nincs visszaállítva a kamera órája) a rábízott utasokkal együtt szembe behajtott az öreghegyi víztoronynál lévő körforgalomba.

Közzétette: Robert Bobrovniczki – 2020. november 10., kedd

Székesfehérváron számos körforgalmat adtak át az utóbbi években, melyek korábban jelzőlámpával irányított kereszteződésekbe kerültek. Szerinted a körforgalmak valóban gyorsítják a közlekedést? A te városodban mi a helyzet?