Franciaország pénzt adna a tulajdonosoknak, hogy régi autóikat elektromos kerékpárra cseréljék

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2021-04-13, 10:59

A törvényhozók olyan döntésre szánták el magukat, amelyre eddig sehol nem volt példa.

Világszerte egyre nagyobb támogatást élveznek az elektromos autót vásárlók, Franciaország ugyanakkor egyedülálló módon egészen más irányból közelíti meg a kérdést. A kormány 2975 dollárt (aktuális árfolyamon átszámolva körülbelül 890 ezer forintot) ajánlhat fel a régi autót tulajdonlóknak, hogy járművüket elektromos kerékpárra cseréljék.

Kerékpározó sokaság Párizs belvárosában egy téren

Az országgyűlésen előzetes szavazással jóváhagyták az intézkedést. A parlamenten keresztül elfogadott klímaügyi intézkedési tervezet módosításának célja az, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásában 2030-ra 40 százalékos csökkentést érjenek el az 1990-es szinthez képest.

"Először ismerik fel, hogy a megoldás nem az autók zöldebbé tétele, hanem egyszerűen a számuk mennyiségi csökkentése" - mondta Olivier Schneider a FUB-tól, azaz a Francia Kerékpárhasználók Szövetségétől.

Ha elfogadják a tervezetet, Franciaország lesz az első a világon, amely lehetőséget és támogatást kínál az embereknek, hogy elöregedő járműveiket elektromos vagy összecsukható kerékpárra cserélhessék.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

IM Motors Airo koncepció szemből – látványterv
2021. április 28.
A kínai építésű, önvezető elektromos autó gyártása 2023-ban kezdődhet meg.
Datsun S30 öreg fakormány közelről, rozsdásan
2020. november 21.
Már ha magad szeretnéd csinálni.

További hírek