szombat - 2023. június 10.
20.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Franciaország pénzt adna a tulajdonosoknak, hogy régi autóikat elektromos kerékpárra cseréljék

2021. április 13. | 12:59

A törvényhozók olyan döntésre szánták el magukat, amelyre eddig sehol nem volt példa.

Világszerte egyre nagyobb támogatást élveznek az elektromos autót vásárlók, Franciaország ugyanakkor egyedülálló módon egészen más irányból közelíti meg a kérdést. A kormány 2975 dollárt (aktuális árfolyamon átszámolva körülbelül 890 ezer forintot) ajánlhat fel a régi autót tulajdonlóknak, hogy járművüket elektromos kerékpárra cseréljék.

Az országgyűlésen előzetes szavazással jóváhagyták az intézkedést. A parlamenten keresztül elfogadott klímaügyi intézkedési tervezet módosításának célja az, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásában 2030-ra 40 százalékos csökkentést érjenek el az 1990-es szinthez képest.

"Először ismerik fel, hogy a megoldás nem az autók zöldebbé tétele, hanem egyszerűen a számuk mennyiségi csökkentése" - mondta Olivier Schneider a FUB-tól, azaz a Francia Kerékpárhasználók Szövetségétől.

Ha elfogadják a tervezetet, Franciaország lesz az első a világon, amely lehetőséget és támogatást kínál az embereknek, hogy elöregedő járműveiket elektromos vagy összecsukható kerékpárra cserélhessék.

A budapestiek egy része örülne a belső égésű motoros autók betiltásának Amit még nem tudtál a karbon technológiáról - Videóinterjú 

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!